Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensken utsedd till Europas bästa

Mad Lions vinner LEC – höjdpunkter från semifinalen och finalen
Rekkles utsågs till ligans MVP.
Foto: Twitch
Foto: Twitch
Mad Lions vinner LEC.
Foto: LEC

På lördagen utsågs svenske Rekkles till Europas bästa spelare.

På söndagen hade landsmannen Larssen chansen att bli Europamästare.

Men Rogue föll på målsnöret mot Mad Lions i en jätterysare.

På lördagen tog Rogue en blytung semifinalseger mot G2 – som därmed missar sin första final i Europas hösta League of Legends-liga på två år.

G2:s svenske storstjärna Martin ”Rekkles” Larsson utsågs däremot till vårsplittens mest värdefulla spelare, efter sin otroliga KDA på 12,6 under säsongen.

För Rogue-spelaren Emil ”Larssen” Larssons del så lyckades svensken till slut besegra sitt eget ”spöke”. Det vill säga europeisk League of Legends största stjärna: Caps.

På söndagskvällen spelades den stora finalen mot Mad Lions för att avgöra vilka som är Europas bästa lag.

Larssen och hans Rogue tog game ett på ett övertygande sätt efter att ha utklassat sina motståndare i lagfajterna. Game två blev till en början en desto större utmaning för Rogue, som ändå lyckades ta segern till slut.

Vinnare av LEC

Med 0–2 skulle en mirakelvändning krävas för Mad Lions.

Laget fick däremot en stark start på game tre efter att ha fokuserat på top lane. Efter flera misstag tog sig Rogue tillbaka in i matchen, men en ödesdiger fajt i bot lane blev avgörande till Mad Lions fördel.

Efter en ny uppvisning av top lane-spelaren Armut med Wukong var det plötsligt kvitterat till 2-2 och många började höra ”Silver Scrapes” spelas i bakhuvudet.

Tack vare Larssens aktiva spel som Ryze fick Rogue en drömstart på avgörande game tre, efter att ha eliminerat Armut tre gånger tidigt. 

Ledningen växte och växte, men efter en intensiv lagfajt kring Baron kunde Mad Lions fälla Rogues Nexus och är därmed LEC-mästare våren 2021.

– Jag vet inte hur vi gjorde det, men vi visade att vi alltid kan komma tillbaka, säger Mad Lions-spelaren Elyoya, som utsågs till ligans bästa rookie.

De två finallagen kommer representera Europa mot övriga kontinenter i MSI på Island i maj.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.