Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bomben: Svensken tar över som Fnatictränare

YamatoCannon.Foto: Korizon
Rekkles.Foto: Riot Games

Snart får vi se ännu en svensk ta plats i Fnatics League of Legends-lag.

Enligt ESPN:s Jacob Wolf tar Jakob ”YamatoCannon” Mebdi över som tränare för storlaget.

Han blev tidigare i år historisk i Sydkorea.

Det tog slut i kvartsfinalen för Fnatic och Martin ”Rekkles” Larsson i årets Worlds. Laget har haft höga toppar och djupa dalar under säsongen och får återigen se sig som Europas näst bästa lag bakom G2 Esports.

Inför nästa säsong förväntas flera förändringar göras i laget och redan nu verkar en bombvärvning vara klar. Rekkles får enligt Jacob Wolf på ESPN en ny svensk lagkamrat i form av tränaren Jakob ”YamatoCannon” Mebdi.

Yamato blev tidigare i år historisk som den första tränaren från västvärlden att ta över ett koreanskt lag i landets högsta liga LCK när han tog över Sandbox Gaming. 

Kan byta ut kritiserade spelaren

Nästa säsong ser det alltså ut som att han tar över efter Mithy som huvudtränare. Enligt Wolf kan det innebära att Mithy återförenas med Perkz i amerikanska Cloud9 som assisterande tränare.

Utöver tränarbytet rapporteras det att Fnatic vill byta ut sin mid lane-spelare Tim ”Nemesis” Lipovsek som har kritiserats hårt under säsongen.

https://twitter.com/JacobWolf/status/1326892693943947264
Det bästa från Fnatics uttåg ur Worlds – och Caps galna uppvisning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.