Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svensken imponerade under sin debut i LEC

Här är League of Legends nya champion Zeri
Foto: Michal Konkol / Riot Games

Det blev succé i debutveckan för svenske Unf0rgiven.

Hans Mad Lions vann två och förlorade en under ”super week”.

21-åringen var också matchens bästa spelare mot storlaget G2.

Säsongens första LEC-vecka är över efter att League of Legends-lagen spelat tre matcher vardera. Det många såg fram emot att se var det nya ”superlaget” Team Vitality, som värvat in stjärnor som Perkz och Alphari.

Det slutade i en jätteflopp där laget förlorade samtliga tre matcher.

Desto bättre gick det för svenske talangen William ”Unf0rgiven” Nieminen, som är ny spelare i Mad Lions – fjolårets bästa lag i Europa. De vann två av sina möten, och i debuten gjorde 21-åringen en stabil insats med sin Karthus i bot lane.

På söndagskvällen ställdes de mot storlaget G2 Esports och vann mötet övertygande. Unf0rgiven var matchens bästa spelare med sju elimineringar och tre assist. Han dog inte en enda gång.

”Utvecklats mycket”

Hans supportspelare Kaiser var imponerad över hans debut.

– Han var mer av en strong side-spelare innan och det var nytt för honom att vänja sig med weak side, för jag gillar att roama mycket och påverka andra delar av kartan, säger han i LEC-sändningen.

– Men han har utvecklats mycket under de här 2-3 veckorna och jag tror vi har mycket potential inför senare delarna av säsongen.

I övrigt vann Emil ”Larssen” Larsson och hans Rogue sina tre matcher och toppar tabellen tillsammans med Fnatic.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Sveriges 7 bästa League of Legends-spelare någonsin

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.