Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske Theo, 16, vann sex miljoner

Foto: Privat

Theo ”Crue” Ferrer från Rönninge gjorde succé i Fortnite-VM.

Genom en bragdartad insats i sista delmatchen hamnade han sexa i singeltävlingarna i New York. 

– Det var otroligt, säger pappa Alexis Ferrer. 

Fortnite har sedan det släpptes 2017 blivit ett av världens mest populära onlinespel. På mindre än ett år hade spelet fått över 125 miljoner utövare världen över.

Och Theo Ferrer, 16, kan nu räkna sig till världseliten. Svensken tog sig till final i Fortnite World Cup i både duo- och solotävlingarna under tävlingarna i New York.

Theo, eller ”Crue” som han heter i Fortnite-sammanhang, kom totalt sexa i solofinalen efter att ha vunnit den sista delmatchen. 

– Det känns jättebra, särskilt eftersom det gick så dåligt i början. Därför känns det helt overkligt, jag trodde aldrig att det skulle gå så bra, säger Theo Ferrer till DN.  

SportExpressen har varit i kontakt med Theos pappa Alexis Ferrer. Han såg på matcherna på projektor hemma i Rönninge. 

Svenske Theos succé i Fortnite-VM

Hela orten har hejat på sin representant i VM. 

– Dogge Doggelito har hjälpt till att stötta honom. Han skickade ett meddelande till Theo, och vi skickade meddelanden från våra kunder på glassbaren som vi driver. Han tyckte att stödet var jätteroligt. Det fick honom att inte ge upp. Det gick ju dåligt i början, de fem första delmatcherna. Sedan i slutet gick han från 60:e till sjätteplats. Det var otroligt, säger Alexis Ferrer. 

Vad sa han när du pratade med honom? 

– Han var så lättad och så glad. 

Som en följd av sina fina insatser i VM har Theo dragit in storkovan på prispengarfronten. Totalt har han vunnit 700 000 dollar, alltså ungefär 6,6 miljoner kronor.

– Det är svårt med pengar. Han är väldigt sparsam. Folk vill att han ska köpa en lägenhet och bli proffs. Men han hade inte tänkt att få så mycket pengar, han ville mest åka dit och ha roligt. Jag vet inte vad han vill göra med pengarna, säger pappa Alexis Ferrer. 

– Familjen runtomkring är bra rådgivare. Han kommer inte att slösa bort dem. Han är en skitbra kille. 

Dogge Doggelito har stöttat TheoFoto: CORNELIA NORDSTRÖM

”Det är en sport”

Alexis Ferrer betonar att även om tv-spel är något lustfyllt för Theo, så är det hårt arbete som ligger bakom succén i New York. 

– Han spelar mellan sex och sju timmar om dagen. Och jag såg intervjuer med människor som spelar tio timmar om dagen. Men Theo vill sköta sitt skolarbete. 

– Jag vet att Riksidrottsförbundet inte ville acceptera det som en sport. Men det där ger sig. Fler och fler kommer att förstå att det är en sport. Om schack är sport, då är det här sport. De 250 miljoner som spelar det över hela världen tycker också att det är en sport. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.