Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske talangens stora uppvisning – mot Liquid

Heap.
Foto: Dignitas/Youtube

Talangen Ludvig ”Heap” Alonso hade stor uppvisning mot världssexan Liquid.

Efter segern är svenska Dignitas klart för kvartsfinal i Blast Premier.

Amerikanska Team Liquid var storfavorit inför mötet med Dignitas, men på den första kartan hade de inte en chans.

Efter sin T-sida på Nuke hade svensklaget ledningen med hela 14–1 och vann till slut med 16–5. Mycket tack vare 21-årige Heap som nådde 20 frags.

Vertigo blev en desto jämnare affär där en runda skilde lagen vid sidbytet. Dignitas spelade däremot ännu en imponerande T-sida och tog övertaget i den andra halvan.

Det var fortsatt talangen som visade vägen för laget.

Efter en rysare lyckades Dignitas till slut stänga kartan och matchen med en 16–13-seger. Heap slutade på en positiv KD på plus 19 och en HLTV-rating på 1,57 – bäst av alla på servern. 

Nu är svenska laget klart för kvartsfinalen i Blast Premier Spring Showdown där de möter vinnaren av Team Spirit och Extra Salt. Tidigare dagen åkte ännu ett storlag ur turneringen då Astralis föll mot OG.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.