Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske storstjärnan tar paus: ”Utmattad”

Olofmeister tar ut sin drömfemma i CS:GO
Foto: LIQUIPEDIA
Foto: BILDBYRÅN

Köp ett defuse kit för en riktig bomb har slagit ner i CS:GO.

Svenska storstjärnan Olofmeister meddelar att han lämnar Faze Clans femma medan han tar en paus från spelet.

– Jag har känt mig allt mer utmattad, säger han i ett uttalande.

Olof ”Olofmeister” Kajbjer, 28, räknas som en av tidernas bästa Counter-Strike: Global Offensive-spelare. Nu meddelar svenske Faze Clan-stjärnan att han tar en paus från spelet och bänkar sig själv i laget.

– Under den senaste perioden så har jag känt mig allt mer utmattad och har förlorat motivationen som krävs för att göra mig, mina lagkamrater och Faze-varumärket rättvisa. Jag älskar fortfarande spelet och scenen men behöver tid för att återfå min motivation, säger Olofmeister i ett offentligt uttalande.

Nu kommer han att ta en paus från spelet, och hur hans framtid ser ut är osäkert. Efter att beskedet kom så har hälsningarna strömmat in från lagkamrater och spelare.

”Tack för allt Olofmeister, glad över att kunna kalla dig en vän. Jag kommer alltid minnas våra bra minnen och några sorgsna som vi delat, men vilken resa”, skriver lagkamraten Niko på Twitter.

”Hoppas det här inte är det sista vi ser av Olofmeister! Riktig legendar”, skriver Astralis-stjärnan Dev1ce.

Doldis kan ersätta i Faze

Det är ännu oklart vem som kommer att ersätta svensken i Faze Clan. Enligt uppgifter till Jarek ”Dekay” Lewis så för laget samtal med en okänd ung spelare, 16-årige Aurimas ”Bymas” Pipiras från Litauen.

Det rör sig i så fall om ett provspelskontrakt.

Olofmeister har varit en del av Faze Clan sedan 2017 och gjorde sig ett namn för sig själv som världens bästa spelare med Fnatic under åren 2014–2017, då han även vann två majors.

https://twitter.com/FaZeClan/status/1264305606535589889

TV: Se den stora intervjun med Olofmeister från september 2019

Olof Kajbjer, är världsstjärna i CS:GO. SportExpressen E-sport har träffat svensken för en lång intervju.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.