Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske storstjärnan döms för skattebrott

Robin ”Flusha” Rönnquist.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Han är en av Sveriges största CS:GO-stjärnor.

Nu döms Robin ”Flusha” Rönnquist för skattebrott efter ett ha undanhållit ett miljonbelopp.

Han undviker däremot fängelsestraff – och får göra 120 timmar samhällstjänst.

Robin ”Flusha” Rönnquist är en av de mest framgångsrika Counter-Strike-spelarna någonsin i Sverige. Under 2015 var hans Fnatic världsetta, samtidigt som han själv ansågs vara en av världens bästa spelare.

Nu framkommer det att han samma år undgick att betala skatt för vinstpengar som han fått in. Hela summan uppgår till 1 041 536 kronor.

Flusha döms av tingsrätten till villkorlig dom med samhällstjänst i 120 timmar, men undviker ett fängelsestraff på fyra månader. Han får också ett skattetillägg på 40 procent på miljonsumman.

Den 27-årige stjärnan har själv medget omständigheterna kring domen, men har i tingsrätten motsatt sig att dömas för skattebrott och hävdar att han inte har haft uppsåt att göra någonting brottsligt.

Flushas ståndpunkt är att han inte visste att turneringspengarna skulle deklareras.

Ger normalt fem månader fängelse

Brottet har ett straffvärde på fem månaders fängelse, men tingsrätten bedömer att det finns mildrande omständigheter i CS:GO-spelarens fall som minskar dess straffvärde till fyra månader.

Men det blir alltså inget fängelsestraff, på grund av omständigheterna blev domen i stället frivård genom samhällstjänst. Något som Flusha själv har uttryckt att han är villig att genomföra.

SportExpressen har sökt Robin ”Flusha” Rönnquist. 

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.