Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenske stjärnans otroliga uppvisning

Fredrik ”Rez” Sterner.
Foto: Ninjas in Pyjamas
Foto: Blast Premier

Ninjas in Pyjamas fick en drömstart på Blast Premier och körde över Big.

Allra bäst var Fredrik ”Rez” Sterner, som gjorde sin bästa karta i karriären.

Bland annat stod han för ett uppmärksammat ace.

I ESL Pro League så visade Ninjas in Pyjamas upp en oroväckande form, och frågorna var många inför Blast Premier Fall-premiären på måndagskvällen. 

Men svenskarna kunde knappast ha inlett gruppspelet bättre.

Mot Big blev det en stor överkörning. Dust 2 slutade med en 16–9-seger, efter att tyskarna lyckats vinna några rundor i följd sent under kartan. Det var lagkaptenen Hampus och Rez som ledde laget fragmässigt.

Inferno blev sedan Rez stora show. Redan i andra rundan höll han A-sajten och eliminerade ensam hela motståndarlaget med en M4 – och Dual Berettas. Det gav en föraning om vad han skulle komma att göra under kartan.

Han avslutade den med hela 34 frags och otroliga 2,27 i HLTV-betyg. Hans snittskada per runda landade på 151,7. Kartan vann Nip med 16–6.

Förändringar i laget för Rez skull

Det var enligt HLTV 23-åringens bästa karta sedan han blev en del av Ninjas in Pyjamas 2017. 

Efter matchen berättade lagkamraten Plopski i sändningen om hur laget arbetat för att ge Rez större utrymme. Bland annat har man gjort rollerna i laget tydligare för att han ska kunna fokusera på att eliminera motståndare, och få understödet han behöver.

– Jag och Linus (LNZ, reds. anm) gör vad vi kan för att hjälpa honom att hitta sin komfortzon.  Så vi gör vad vi kan för att han ska kunna prestera ofta, säger Plopski i studiosändningen.

På tisdagen spelar svensklaget sin andra match i turneringen mot G2 Esports. Starttiden är 17.00.

https://twitter.com/BLASTPremier/status/1440023728495149060

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.