Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenske stjärnan kan få lämna laget direkt

Foto: Michal Konkol / Riot Games

Svenske Martin ”Rekkles” Larsson gjorde det kontroversiella lagbytet med ett mål i siktet:

Att vinna världsmästerskapet.

Men efter att inte ens ha lyckats kvala in kan han nu få lämna G2, enligt Dot Esports.

I november förra året blev den ”förbjudna övergången” klar, då svenske storstjärnan Rekkles lämnade sitt Fnatic för största rivalen G2 Esports. 

– Mitt mål har alltid varit detsamma, att stå på den största scenen och lyfta den största pokalen, sa League of Legends-spelaren då.

Säsongen har däremot inte alls gått lagets väg. Laget vann förvisso grundserien under våren, men blev utslaget av Rogue i semifinalen. Rekkles själv utnämndes till vårens bästa spelare.

Sommaren har varit betydligt tyngre och inledningsvis såg det oklart ut om huruvida G2 ens skulle lyckas nå slutspelet i europeiska ligan LEC. Till slut lyckades de, men drömmen om att nå Worlds grusades av Rekkles tidigare lag Fnatic i slutspelet.

Rekkles kan ersättas av talang

Att inte nå världsmästerskapet är ett enormt misslyckande för G2, som enligt Dot Esports nu siktar på stora förändringar i laget. 

En av de som kan få lämna är svenske 24-åringen, samt top lane-spelaren Wunder och supporten Mikyx. Dessutom kan tränaren Grabbz få gå.

Enligt Dot Esports har ADC-spelaren Victor ”Flakked” Lirola från Mad Lions Madrid fått provspela med G2, för att potentiellt ta över Rekkles plats i laget.

Samtidigt befinner sig däremot G2 och Mad Lions i ett bråk, där Mad Lions anklagar storlaget för att bryta mot reglerna kring vad som är tillåtet när det kommer till att prata med kontrakterade spelare.

Efter ett ägarmöte har det blivit bestämt att reglerna kring spelarmanipulering ska ses över.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.