Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske stjärnan i tårar efter förlusten

Här är fler av dagens sport-toppnyheter.
Svenske RekklesFoto: Twitch/Riot
G2 blev segrareFoto: Twitch/Riot
Foto: Twitch/Riot

Drömfinalen i LEC blev ett stort drama som vanns av G2.

Efter förlusten var svenske storstjärnan Rekkles förkrossad – och kunde inte hålla tårarna tillbaka.

Senast Europas två bästa lag ställdes mot varandra blev det en blytung förlust för Fnatic som hade en 2–0-ledning, men G2 vände och vann med 3–2.

I sommarsplitfinalen i LEC så började Fnatic, med svenske Martin ”Rekkles” Larsson i täten, på ett dominerande sätt och tog game ett enkelt.

G2 slog däremot tillbaka direkt och vann game två med hela 21–4 i elimineringar samt en enorm guldskillnad. Matchen svängde sedan igen då Gabriël ”Bwipo” Rau tog till Jax för andra gången i matchen och blev för stark för att stoppa – efter att han nått sina tre fulla items. 

Stort drama

Men G2 tog sig tillbaka in i matchen igen tack vare en show av danske storstjärnan Rasmus ”Caps” Winther som Sylas. Drabbningen blev därefter ett jättedrama i avgörande game fem, där Fnatic riskerande en ny förlust trots ”matchboll”.

Och det blev en mardrömsstart.

Efter tre minuter hade G2 tre elimineringar samt en guldledning på 2 000 efter kills i samtliga tre lanes inom loppet av några få sekunder. Men Fnatic tog sig tillbaka in i matchen efter bland annat en imponerande en mot tre av Rekkles under sitt torn, där han kom undan vid liv och med en eliminering.

G2 hade hela tiden ett stort övertag, men det var ändå Fnatic som tycktes vinna lagfajterna fem mot fem. Men efter en halvtimmes spel så blev trycket alldeles för hårt och G2 kunde börja invadera motståndarbasen samt ta inhibitor efter inhibitor.

Rekkles i tårar

Till slut så stod de som vinnare av LEC:s sommarsplit och är nu klara för gruppspelet i Worlds, medan Fnatic får åka till turneringen för att spela kvalet.

Efter den blytunga förlusten så kunde inte Rekkles hålla tårarna tillbaka, medan en överlycklig Caps intervjuades på scenen.

– Det betyder så mycket, sade danske stjärnan – som tidigare spelat för Fnatic – och fortsatte:

– I dag var det väldigt känslosamt för mig. I game fyra, när vi började vinna så började tårarna komma för att jag spelade mot Fnatic, spelarna som jag spelat med och är vän med. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.