Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske jättetalangens show: ”Det är helt galet”

Brollan.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Svenske jättetalangen Brollan hade uppvisning mot amerikanska Complexity.

18-åringen ledde Fnatic till en viktig seger i gruppspelet av IEM New York.

– Vi trodde på oss själva hela vägen, säger Brollan efter segern.

Fnatic såg ut att vara illa ute på Train mot amerikanska Complexity, men som CT-sida stod svenskarna för en imponerande vändning och forcerade fram en övertid. Där blev Fnatics momentum avgörande och de kunde ta den första kartan med 19–16.

På Vertigo, en karta som inte anses vara en av Fnatics starkare, hade jättetalangen Ludvig ”Brollan” Brolin en stor show. Efter den första halvan av kartan så hade han 19 frags och tre deaths. Höjdpunkten var 19-åringens imponerande spray transfer vid trapporna på B-sajten.

– Det där är helt galet, utbrast kommentatorn Alex ”Machine” Richardson.

Brollans uppvisning

Brollans totalt 30 frags blev direkt avgörande för att Fnatic kunde vinna kartan med 16–14 och därmed med ta 2–0-segern. 

– Om jag får feeling och vill göra någonting så låter mina lagkamrater mig köra på det, säger Brollan själv i sändningen efter matchen.

Nu står svensklaget på två segrar och en förlust i gruppspelet i IEM New York Online. Complexity har en seger och två förluster.

https://twitter.com/ESLCS/status/1314563390573023234

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.