Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskarna får träna i helt nya drömlokaler

Ilska i studion efter HLTV:s ranking av världens bästa spelare
Så här kommer träningsutrymmet att se ut.Foto: Dignitas
Byggnationen är i full gång.Foto: Dignitas/Youtube
Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det ikoniska svenska laget är återförenat i nya Dignitas.

Nu får stjärnorna sprillans nya, väldigt påkostade, lokaler att träna i.

”Det kommer bli fantastiskt att bootcampa här”, skriver Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund på Twitter.

Tidigare i veckan så blev det till slut helt klart, det klassiska Counter-Strike-laget som vann 87 raka kartor återförenas i amerikanska organisationen Dignitas. Det består av spelarna Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund, Patrik ”f0rest” Lindberg, Richard ”Xizt” Landström, Adam ”friberg” Friberg och norske talangen Håkon ”hallzerk” Fjärli. 

Där till är originalmedlemmen från Ninjas in Pyjamas, Robin ”Fifflaren” Johansson, med i laget som både coach och general manager.

– Det är som att spela med Messi och Ronaldo, sa hallzerk om att bli lagkamrat med legendarerna.

Första med 5G

Nu är det också klart att Dignitas bygger nya drömlokaler för sina lag i Los Angeles. Verizon 5G Gaming Center blir organisationens högkvarter på den amerikanska västkusten, och är landets första träningscenter med nästa generations mobilnätverk 5G.

Förhoppningen med centret är att hitta nya sätt att förbättra prestationer och återhämtning samt nå fans genom nya innovationer. 

– Med 5G:s snabba hastigheter så kommer spelarna att streama högkvalitativt gameplay i realtid, samtidigt vara anslutna till fansen och erfara multiplayerspelande på sina telefoner med konsolkvalitet, säger Nicki Palmer på Verizon till Dignitas hemsida.

De nya lokalerna på 513 kvadratmeter kommer huvudsakligen vara till för League of Legends-laget. Det nya CS-laget, som kommer ha sin bas i Sverige, kommer däremot använda utrymmet för sina bootcamps inför större turneringar.

”Det kommer bli fantastiskt att bootcampa här i framtiden”, skriver Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund på Twitter.

Den amerikanska League of Legends-ligan LCS, där Dignitas deltar, inleds i kväll.

TV: Se stora intervjun med Patrik ”f0rest” Lindberg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.