Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska tårarna – efter jätterysaren

Martin ”Rekkles” Larsson i tårar efter segernFoto: Twitch/Riot
Martin ”Rekkles” LarssonFoto: Twitch/Riot
Foto: Twitch/Riot

Fnatic fullborde miraklet i ”dödens grupp” i VM och tog sig till slutspel.

Efter segern kunde svenske Martin ”Rekkles” Larsson inte hålla tårarna tillbaka.

– Det är en underbar känsla, säger han.

Fnatic hade ett oerhört tufft utgångsläge inför lördagens avgörande i ”dödens grupp” i League of Legends-VM. Det europeiska laget hade två förluster och en vinst, och skulle tvingas vinna samtliga tre matcher för att ta sig till slutspelet i Madrid.

Dagen började bra. Mot Clutch Gaming spelade Fnatic en maratonmatch som krävde två Barons och två elder drakes för att tvinga fram en seger. Men om det var en förväntad seger så väntade ett betydligt tuffare motstånd: trefaldiga mästaren SKT.

Det sydkoreanska laget var obesegrat i gruppen, men skulle chockas av Fnatic. Storlaget blev överkört och Fnatic kunde ta en snabb och enkel seger efter storspel av bland andra Bwipo som Gangplank.

Fnatics mirakelvändning i VM

Segern innebar att Fnatic stod på tre segrar och två förluster, precis som kinesiska Royal Never Give Up. De två lagen ställdes mot varandra i en direkt avgörande gruppfinal i lördagens avslutande match.

Fnatic fick en drömstart och hade snart en elimineringsledning med 6–2. Efter en tidig gank av Broxah så fick dessutom Rekkles och Hylissang ett stort övertag i bot lane mot världens bäste på positionen, Uzi. Efter 22 minuter fälldes även Baron Nashor. Sedan fälldes den igen sju minuter senare.

Det stora övertaget blev för mycket för kineserna, och Fnatics mirakeldag i Berlin var ett faktum. Rekkles avgjorde med en avslutande triple kill.

Rekkles i tårar: ”Det känns helt galet”

Fnatic slog ut RNG ur VM och tog sig vidare till slutspelet.

Efter segern så brast svenske Rekkles ut i lyckotårar på scenen medan publiken skanderade hans namn.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag vill vinna precis som alla i laget, men nu när det har hänt så känns det galet. Om vi kan vinna mot de här lagen så kan vi vinna mot vem som helst. Det är en underbar känsla, sa Martin ”Rekkles” Larsson i sändningen.

Han berättade också om hur han till slut kunde besegra Uzi – som han aldrig tidigare besegrat i bot lane.

– Vi var mer intresserade av att vinna än rädda att förlora, till skillnad från förra veckan.

Fnatic går vidare som grupptvåa medan SKT blev gruppsegrare. De övriga lagen som är klara för slutspelet är G2, Griffin, FunPlus Phoenix och Splyce. Under söndagen avgörs vilka två lag som tar sig vidare från grupp D.

Det är första gången någonsin som tre europeiska lag kommer att vara med i slutspelet.

Se senaste avsnittet av ”Spelstudion”:

Spelstudion kikar närmare på Fifa 20 och nya Zelda-spelet.