Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska talangen är klar för storlaget

Tidigare Fnatic-uppställningen med Flusha i laget.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Efter den tunga perioden har svenska Fnatic nu valt att göra om i laget. 

Peppe ”Peppzor” Borak, 18, har presenterats som lagets nya spelare – samtidigt som rollbyten offentliggörs.

– Peppe kommer sakta men säkert bli integrerad i laget och växa i rollen som vår sjätte spelare, säger tränaren Andreas Samuelsson.

Det har varit en blytung period för det svenska storlaget CS:GO-laget Fnatic som floppade i både IEM Katowice och ESL Pro League. 

Nu agerar laget.

– Det är svårt att sätta fingret på vad som är fel, men det ligger i allt från det mentala och det vi gör in-game till att vi gör många fler misstag än vad vi gjorde innan. Från att ha varit lite mer taktiska till att gå ifrån det lite grann, berättade lagkaptenen Golden tidigare för SportExpressen.

Fnatic presenterar nu den svenske talangen Peppe ”Peppzor” Borak som sin nya spelare och han kommer vara den första sjätte spelaren någonsin i laget. 

18-åringen ses som en spelare med stor potential och Fnatic vill nu göra honom till en världsspelare.

– Jag är väldigt glad över att ha Peppe ombord på det här projektet. Han spelar rifle-rollen, ofta som en ankarspelare. Han är en av de bästa unga talangerna i spelet med massor av potential, säger tränaren Andreas Samuelsson i ett uttalande.

Jackinho tar över AWP-rollen

Laget meddelar samtidigt sin intention att bygga ett lag för framtiden där den unga trion Peppzor, Brollan och Jackinho får viktiga roller.

Fnatic bekräftar också ett sedan tidigare omryktat rollbyte där JW ger upp AWP-rollen till Jackinho. Veteranen JW å andra sidan får en friare roll som rifler för att hitta öppningar hos motståndet.

https://twitter.com/FNATIC/status/1385254860224880645

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.