Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska studentlag får tävla om 165 000

Foto: Riot Games / Riot Games

Nu får svenska universitetsstudenter chansen att tävla i Valorant.

Hela 50 länder deltar i Red Bull Campus Clutch – och vinnarna tar hem hela 165 000 kronor.

Det bästa svenska laget får tävla mot de övriga ländernas lag om titeln som världens bästa universitetslag.

Vilket är världens bästa universitetscampus när det kommer till gaming? Det är frågan som svaret nu söks på när Red Bull Campus Clutch hålls i 50 länder världen över. I turneringen får studenterna tävla om förstapriset på 165 000 kronor.

Nu kan de svenska studenter som vill anmäla sitt lag på fem spelare till kvalspelet för en chans att få representera Sverige mot de övriga ländernas universitetslag i det stora finalspelet.

Valorant är det nya succéspelet från spelutvecklaren bakom League of Legends (Riot Games) och har beskrivits som en ”CS:GO-dödare”. Två lag om fem spelare i varje tävlar om att antingen eliminera hela motståndarlaget eller att detonera en ”bomb” på utpekad platser – medan andra laget försöker desarmera den.

Får se Valorant Masters

Lagen som deltar får först spela ett kvalspel mot andra svenska studentlag innan de når det nationella finalspelet. Vinnaren där tar sig sedan vidare till den globala finalen. Det hela börjar i februari och avslutas den 23 maj.

Det vinnande laget får utöver prissumman se den stora turneringen Valorant Masters där några av världens bästa lag deltar, och som är en del av Valorant Champions Tour. Den mest prestigefulla tävlingen för spelet.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.