Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska stjärnduon vill nu ställas mot herrlagen

Zaaz.
Foto: Xset
Juliano.
Foto: Xset

Svenskduon Julia ”Juliano” Kiran och Zainab ”Zaaz” Turkie har följts åt i världstoppen av CS:GO i sju år.

Nu är de – tillsammans med resten av tidigare laget Originem – klara för Xset Gaming.

– Vi har mer att bevisa, säger Zaaz till Dexerto.

Zainab ”Zaaz” Turkie, 29, och Julia ”Juliano” Kiran, 27, är två av världens bästa spelare på damsidan i Counter-Strike: Global Offensive. Nu börjar nästa kapitel för deras resa tillsammans som började redan 2014.

Med lagkamraterna från Originem – Michaela ”Mimi” Lintrup, Petra ”Petra” Stoker och Anastasia ”Kr4sy” Khlobystina – blir de nu en del av Xset Gaming. 

Laget rankas sedan tidigare som världsetta, men målen är ännu högre.

– Jag är inte riktigt nöjd än för vi har så mycket mer att bevisa, och jag känner att vi kan göra det tillsammans med Xset. Vi ser verkligen fram emot att inleda den här resan, säger Zaaz till Dexerto.

Det är en tuff tillvaro för lagen på damscenen då många av herrlagen inte vill träna med dem på grund av att de är kvinnliga spelare. Men allt fler större turneringar inkluderar även damsidan, så som ESL Katowice och Dreamhack.

Vill tävla mot männen

Drömmen för Xset är att tävla mot – och mäta sig med – de stora herrlagen.

– Vi får arbeta hårt för att nå dit dock. Under Dreamhack Rotterdam så tävlade vi mot manliga lag. Vi hade några bra matcher, även om vi inte vann någonting. Om du spelar mot de bästa, så blir du bättre, säger Petra.

På grund av att det finns fler turneringar i USA för Xset att delta i så kommer de att flytta laget till landet. Där hoppas de på att få ställas mot storlag på herrsidan som Team Liquid.

Om ett damlag har chansen så är det Xnet som under året bland annat vann Dreamhack Showdown Summer i juli, utan att tappa en enda karta.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

https://www.instagram.com/p/CH0Vh_8BCKp/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.