Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska stjärnan klar för NiP: ”Är hedrad”

SportExpressen E-sport: Måste man vara bästa polare med sina lagkamrater?
Foto: Ninjas in Pyjamas

Fifa-stjärnan Olle ”Ollelito” Arbin, 18, är klar för Ninjas in Pyjamas.

Svensken vann nyligen en halv miljon kronor när han blev världsmästare i Atlanta, USA – och representerar Nip för första gången redan i helgen.

– Jag är väldigt hedrad över att bli Nips första Fifa-spelare någonsin, säger Ollelito.

Saker fortsätter att röra på sig i den svenska stororganisationen Ninjas in Pyjamas, som nyligen har gjort stora förändringar i sitt CS:GO-lag och flyttat till nya lokaler i Stockholm. 

Organisationen, som historiskt har kopplats till pc-spel, har gjort klar med svenske stjärnan Ollelito. Han blir den första Fifa-spelaren någonsin i Nip-tröjan.

– Ninjas in Pyjamas är en organisation som varje svensk skulle älska att spela för, vilket gör det extra speciellt för mig, säger 18-åringen i ett pressmeddelande.

Han vann nyligen steg tre av jätteturneringen Fut 20 Champions Cup i Atlanta, USA – där han inkasserade nästan 500 000 kronor, och kan titulera sig som världsmästare.

Ollelito har också ett stort följe på sin Youtube-kanal där han lägger upp videor från sitt liv som Fifa-proffs.

I Paris för ny jättetävling

Ninjas in Pyjamas jublar över värvningen.

– Jag är extatisk över att Olle litar på oss och väljer att lägga fortsätta sin karriär i Ninjas in Pyjamas. Han är otroligt talangfull som spelare och har redan visat att han kan vinna över de bästa. Vi är säkra på att han kommer att stanna på toppen under många år framöver, säger operativa chefen Jonas Gundersen.

Ollelito befinner sig just nu i Paris för steg fyra av Champions Cup för att ännu en gång tävla om en halv miljon kronor. Det blir hans första turnering som en Ninjas in Pyjamas-spelare. Virtuell avspark sker på fredagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.