Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska stjärnan får lämna världslaget G2

"Det här är den bästa rundan jag har sett i år"
Fabian.
Foto: G2 Esports/Youtube

En bomb har briserat i Rainbow Six Siege.

Svenske storstjärnan Fabian ”Fabian” Hällsten, 25, bänkas i G2 – på egen begäran.

– Atmosfären har inte varit bra, så jag begärde att få lämna, säger han i ett uttalande.

Den frispråkige R6-stjärnan Fabian har spelat sin sista match för jätteorganisationen G2 Esports. De meddelar nu att han bänkas i laget, medan australiske Fnaticspelaren Virtue och brittiske talangen CTZN värvas till laget. Därmed lämnar även Cryn laget.

Svenske Fabian har två VM-titlar samt ytterligare en majorseger och ses som en av spelets allra främsta sedan det släpptes. Beslutet att lämna var hans eget.

– Jag kände att det var dags att röra på mig. Under våra senaste turneringar så var atmosfären i gruppen inte bra, så jag begärde att få lämna. Jag älskar mina lagkamrater i G2 som vänner, men jag tror inte att vi borde fortsätta spela tillsammans vid det här laget, säger Fabian i ett uttalande.

”Många frågar vart jag ska”

Han berättar också att organisationen och han själv arbetar på att hitta ett nytt lag åt honom. När han valde att lämna så trodde han att han redan hade hittat ett nytt hem, men affären föll ihop. 

På sin Twitter utvecklar Fabian tankarna om framtiden.

”Många frågar mig vart jag ska nu. Ärligt talat så vet jag inte, nu ska jag spela ranked för att bli den bästa rankedspelaren i världen, efter det så får vi se. Jag kanske börjar streama en massa, vi får se vad som händer.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.