Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensklaget tar plats – på Man Citys tröjor

Se hela intervjun med Faze Clans Olof ”Olofmeister” Kajbjer
Agüero bär Faze-logotypen
Foto: Manchester City
Foto: Manchester City
Olof ”Olofmeister” Kajbjer spelar för Faze Clan
Foto: BILDBYRÅN
Foto: Manchester City
Foto: Manchester City

Här dyker Manchester City-stjärnorna upp med en oväntad logga.

Den stora e-sportorganisationen Faze Clan syns på Agüeros och de andra stjärnornas tröjor.

– Det här är starten på ett spännande nytt kapitel, säger Citys marknadschef Nuria Tarre.

Det blev en tung förlust för Manchester City mot Wolverhampton i Premier League. Men utöver det förvånansvärt svaga spelet så märkte en del fans något helt annat under matchen.

En ny logga dök upp på stjärnornas tröjor inför matchen.

För de som har koll på e-sport så är det däremot allt annat än en okänd logotyp, det är nämligen Faze Clans berömda ”F” som bärs av Premier League-klubben.

Faze är en av världens största e-sportorganisationer med lag inom bland annat Fifa, Counter-Strike: Global Offensive – där svenske Olof ”Olofmeister” Kajbjer spelar – och Call of Duty.

Nu har de inlett ett samarbete med storklubben Manchester City.

– Alliansen med Manchester City skapar ett stort tillfälle att förena våra supportrar och kulturer både på och utanför planen, säger Faze Clans vd Lee Trink i ett pressmeddelande.

”Nytt kapitel”

Samarbetet kommer fungera på flera sätt. Faze Clans och Man Citys Fifa-spelare Tass och Shellzz kommer båda ha tillgång till PL-klubbens träningscenter. Därutöver planerar de två organisationerna att tillsammans ta fram olika typer av videoinnehåll för supportrar. 

Tröjan med F-logotypen finns också till försäljning.

– E-sporten är en av de snabbast växande publiksporterna och det här samarbetet med Faze Clan markerar startet på ett spännande nytt kapitel i Manchester Citys e-sportresa, säger Manchester marknadschef Nuria Tarre.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.