Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska jättesuccén: ”Är så stolt över dem”

HeatoN: "Förlåt, jag hade fel – du är bäst i världen"
Dignitas är vidare till majorn i Rio.Foto: Dignitas/Youtube
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Helgens kval blev en jättesuccé för de svenska lagen.

Fnatic, Ninjas in Pyjamas och Dignitas tog sig vidare till minorn i Rio – och har därmed chansen att nå majorn.

”Jag är så stolt över grabbarna”, skriver Dignitas-coachen Fifflaren på Twitter.

Årets första major i Counter-Strike: Global Offensive närmar sig med stormsteg, men dessförinnan ska regionala minors spelas för att avgöra vilka som får de sista platserna i jätteturneringen i brasilianska Rio de Janeiro. 

Under helgen som gick så hölls det europeiska kvalet till minorspelet, och där fanns tre svenska uppställningar med. Världsfyran Fnatic tog sig som väntat vidare för spel i Rio. Även Ninjas in Pyjamas tog sig dit efter att ha besegrat Big med 2–0 i den avgörande matchen.

Desto mer osäkerhet fanns det kring nybildade Dignitas, med den ikoniska fyran med f0rest, GeT_RiGhT, Xizt och Friberg och norske jättetalangen hallzerk. De fyra svenskarna vann majorn i Köln 2014, då nuvarande coachen Fifflaren var lagets femte spelare. 

Efter att ha tagit sig igenom helgens kval får de nu chansen att ta sig till ännu en major.

Dignitas mot Fnatic i ”El Clasico”

De ställdes där bland annat mot Fnatic i det klassika svenskmötet, men föll mot världsfyran. Dignitas öde avgjordes i stället mot norska Nordavind. Det blev en dramatisk match som fick avgöras på tredje kartan Inferno. Dignitas visade sig till slut vara det starkare laget och är alltså klart för minorn som inleds den 26 april.

”Eftersom vi presenterade lag så sent så såg vi minorn som en bonus eftersom vi visste att vi inte hade mycket tid att förbereda oss, men vi gjorde det bästa av det. Vi var oorganiserade ibland, men jag är så stolt över grabbarna”, skriver coachen Fifflaren på Twitter.

Därutöver så är även svenska organisationen Godsent, med Mikail ”Maikelele” Bill i laget, klart för minorn.

Rio-majorn spelas mellan den 11:e och 24:e maj.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.