Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska jättens värde: 500 000 000 kronor

Hicham Chahine, vd NiP.Foto: Ninjas in Pyjamas
Foto: Ninjas in Pyjamas

Svenska Ninjas in Pyjamas är ett av världens populäraste e-sportlag.

Enligt vd:n Hicham Chahine fördubblade bolaget sin omsättning förra året – och har stora planer för framtiden.

– Vi planerar en börsnotering utanför Sverige inom de närmsta två-tre åren, säger han till Di

Att e-sportbranschen har exploderat under de senaste åren har undgått få. Hicham Chahine är vd och största delägare för den svenska stororganisationen Ninjas in Pyjamas och berättar för Di att bolaget nästan förbubblade sin omsättning till 50 miljoner kronor i fjol.

– Vi är fortfarande ett av världens tio mest populära e-sportlag globalt, om man ser till tittarsiffror. Om fem år ska vi ha klättrat till att vara allra störst i världen, säger han till tidningen.

Inom några år ska Nip börsnoteras utomlands för att ta företaget till nästa nivå. 

Hittills är danska Astralis det enda e-sportföretag som har tagit steget till att börsnoteras. Sedan noteringen i december så har aktiens värde minskat med 2,75 kronor.

”Kommer göra förlust i år”

Hicham Chahine är däremot optimistisk och tror att Ninjas in Pyjamas är fem-sex gånger större än i dag redan 2022. Detta ska ske genom att expandera till nya marknader, även om han i dagsläget inte vill uppge vilka.

Pandemin har däremot, precis som för så många andra företag, satt käppar i hjulet för Nip.

– Vår omsättning kommer minska. Vi har samtidigt behållit den planerade investeringstakten, vilket betyder att vi kommer göra en förlust i år.

För Di uppger han också att det svenska e-sportbolaget värderas till 500 miljoner kronor. Bland delägarna finns utöver Chahine själv namn som fastighetsmagnaten Petter Nesleins son Thomas Neslein och Jan Stenbecks son Felix Granander. 

Ninjas in Pyjamas-vd:n beskriver de som investerare på lång sikt med en riktig passion för e-sporten.

– Vi har anställt extremt bra personal och har nu väldigt långsiktiga ägare. Det är inga riskkapitalbolag som ligger på oss och jagar kortsiktig avkastning. Deras investeringar är mer drivna av personliga än ekonomiska motiv, ungefär som ägare av stora fotbollsklubbar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.