Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenska hemmahoppet vinnare i premiärrysaren

Se några av de bästa Rocket League-målen någonsin
Foto: Rocket League / Twitch
Foto: Rocket League / Twitch

Det blev en succépremiär i Stockholm för svenskhoppet Pierre ”Turbopölsa” Silfver.

Hans Team Envy besegrade Ground Zero med 3–2 i en jätterysare.

Två års väntan är över för världsstjärnorna i Rocket League, som äntligen får tävla i en lan-miljö igen efter två år av att tävla från sina hem och kontor.

På onsdagen spelade svenska hemmahoppet Pierre ”Turbopölsa” Silfver och hans Team Envy i premiären av majorturneringen i Stockholm. 

De ställdes mot Ground Zero Gaming, det topprankade laget från Oceanien.

Envy skickade direkt en varning till de andra lagen i turneringen och gjorde tre snabba mål i game ett, som slutade 4–1.  Game två blev betydligt tuffare och var länge mållös, men Ground Zero tog ledningen med 43 sekunder – och kvitterade matchen.

Envy slog tillbaka med en 2–1-seger i game tre.

Det blev sedan ett mållöst game fyra som fick avgöras i förlängning, där Daniel ”Torsos” Parsons kunde avgöra och tvinga fram ett game fem.

Ground Zero tog ledningen och gick mot en chockseger, men med 50 sekunder kvar hade Envy vänt till 2–1 och vann matchen. 

Nu krävs två segrar till för att Turbopölsa och hans lag ska nå slutspelet.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Så mycket tjänar de svenska e-sportstjärnorna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.