Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska duon utsedd till framtidens stjärnor

Isak.
Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN / Henrik Montgomery/TT / TT NYHETS
Kulusevski.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alexander Isaks kort i Fifa.

Framtidens stjärnor har utsetts i spelet Fifa 21.

Bland dem finns två svenskar, Alexander Isak och Dejan Kulusevski.

– Det är mest roligt för mig, vänner och supporters som kan gamea med en, säger Alexander Isak efter utnämningen.

Nu har flera av världens största fotbollstalanger fått en stor uppgradering i tv-spelet Fifa 21 genom att ingå i ”Future stars”. Spelutvecklaren EA Games har utsett flera talanger som får kraftigt höjd statistik i spelet, som ska reflektera hur bra spelarna kan bli om de lever upp till sin potential.

Bland de talanger som har utsetts till framtidens stjärnor finns bland annat Borussia Dortmund-spelaren Giovanni Reyna och Eduardo Camavinga från Rennes. Där finns också två svenskar: Dejan Kulusevski och Alexander Isak.

”Nivån är inte skyhög”

Kulusevski får det högsta totalbetyget av svenskarna med 88 medan Isak får 86. Alexander Isak själv är nöjd med utnämningen och berättar i ett pressmeddelande om vem som är bäst i svenska landslaget på Fifa.

– Jag måste säga mig själv på den, vi är ett par som har spelat en del och jag har lyckats dra längsta strået. Nivån är inte skyhög dock.

Real Sociedad-stjärnan får också utse vilken svensk talang som kan ta plats bland Fifas ”Future stars” i framtiden.

– Paulos Abraham tycker jag har den potentialen, säger Alexander Isak.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.