Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska Dreamhack slås samman med ESL

Se alla highlights från ESL One Cologne
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Maria Redin,vd MTGFoto: MTG

ESL och svenska Dreamhack blir ett.

Det meddelar koncernen MTG – som äger båda bolagen – i dag. De två jättarna kommer hädanefter att gå under namnet ESL Gaming.

– Det här är ett viktigt steg för att befästa vår ledande position inom esport och gaming, säger MTG:s vd Maria Redin

E-sportjätten Electronic Sports League (ESL) och svenska gamingfestivalen Dreamhack blir nu ett. Det meddelar koncernen MTG, som äger de båda bolagen, under onsdagen.

– Det är en milstolpe i vårt ägande i ESL Gaming och DreamHack. Sammanslagningen kommer skapa avsevärt aktieägarvärde såväl på kort sikt givet en mer effektiv organisation som på lång sikt, säger MTG:s koncernchef och vd Maria Redin i ett pressmeddelande.

Båda varumärken behålls däremot trots sammanslagningen, även om det sammanslagna bolaget nu går under namnet ESL Gaming. Syftet är att nu kunna möta den snabbföränderliga efterfrågan som finns från fans, spelare och partners inom e-sportsfären och samtidigt nå en bredare publik-

Ägarfördelningen ser nu ut som så att MTG äger 91,46 procent av ESL Gaming, medan ESL Gaming äger 100 procent av Dreamhack.

– Dreamhack har alltid fört communities samman och skapat den ultimata gaminglivsstilen för våra fans runtom jorden. Det kommer inte att förändras – men genom att kombinera våra resurser med ESL så kan våra event fortsätta att växa till något ännu mer spektakulärt, säger Dreamhack-chefen Marcus Lindmark.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.