Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svarar på ryktena: ”Är glad där jag är”

Se svenske Krimz galna uppvisning
Foto: Ninjas in Pyjamas
Foto: Ninjas in Pyjamas

Ninjas in Pyjamas söker revansch i semifinalen mot G2 Esports.

Nyförvärvet Es3tag berättar om hur han tagit över rollen som ”hype man” i laget under turneringen.

– Det är ett tystlåtet lag och det var en roll som behövde fyllas, säger han till SportExpressen.

Dev1ce svarar också på Astralis-ryktena.

På lördag spelar Ninjas in Pyjamas semifinal i IEM Winter och har chansen att ta sin andra titel för året. På onsdagen höll laget i en presskonferens, där nyförvärvet Patrick ”Es3tag” Hansen bland annat berättade om hur han kommit in i laget.

Under matcherna syns det hur han blivit mer och mer högljudd för att tagga i gång lagkamraterna.

– Jag insåg att jag är annorlunda mot personen jag ersatte, det är ett tystlåtet lag och jag såg att det var en roll som behövde fyllas med att vara en ”hype man” och bidra med det, säger han.

Han berättar också att det varit svårt att komma in i svenskan och laget på grund av ständigt pågående turneringar – och att laget siktar på att skörda framgångar under 2022.

– Det är svårt att säga var vi är nu, vi behöver mer tid.

Kaptenen Hampus ”Hampus” Poser fyller i med att Es3tag är enkel att arbeta med trots språksvårigheterna. Han behöver bara be honom göra något så gör han det ”som att han gjort det 50 gånger förut”.

Svarar på ryktena

Lagets andra danska spelare, Nicolai ”Dev1ce” Reedtz, fick också chansen att svara på ryktena om huruvida han är på väg tillbaka till Astralis – där det råder osäkerhet på lagets AWP-position.

– Jag är glad där jag är, historian jag har med Astralis betyder inget när det kommer till ryktena, men jag förstår att de finns där. Det är en naturlig del av sporten.

I semifinalen möter svensklaget G2 Esports – som slog ut dem ur PGL Major inför hemmapubliken i Globen. 

Nu hoppas de på revansch.

– De är ett väldigt bra lag så allt kan hända. Vi vill ha revansch och det känns som att vi kan få det nu, för de har inte fått så mycket prepp med Kennys. Men det blir nog en bra match, säger Hampus.

Han kommenterade också lagets T-sidor som fått mycket kritik senaste tiden.

– Det har blivit lite bättre bättre nu definitivt, vi har gjort lite saker. Jag kan inte gå in på vad det är för dig, men jag hoppas att det blir ännu bättre till Blast.

Matchen mot G2 spelas klockan 16.00 på lördag. I den andra semifinalen möts Virtus Pro och Team Vitality.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Så mycket tjänar de svenska e-sportstjärnorna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.