Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stort kaos under majorn – tvingades byta ut personal

Här är fler av dagens sport-toppnyheter.

Majorn i Berlin har bjudit på många minnesvärda ögonblick.

Men flera av dem har missats av tittarna – samtidigt som profiler blivit avstängda på Twitch.

Det har lett till en kritikstorm mot värden Starladder.

Starladdermajorn har nått slutspelet. Inte en enda svensk återstår i turneringen som har sett oväntade lag som NRG och Ence imponera allra mest. Spektakulära frags, helt nya strategier och galna händelser har gjort det till en väldigt sevärd turnering.

Men allt har inte varit guld och gröna skogar.

Starladders observers – de virtuella ”kameramännen” i spelet – har fått motta hård kritik under turneringen efter att ha missat många viktiga händelser i matcherna genom att fokusera på fel del av kartorna. 

Det har också lett till en trend på sociala medier med personer som redigerar historiska CS:GO-ögonblick till versioner där helt fel spelare åskådas. 

Erfarne CS:GO-observern Connor ”Sliggy” Blomfield kritiserade sändningarna i ett inlägg på Twitter.

”Jag kom på mig själv med att bli arg medan jag tittade på matcherna, men antog att de bara hade en dålig dag. Men efter att ha tittat i går så känns det hela som ett slag i ansiktet för publiken”, skriver han.

Kritiken har ledde till att Sliggy själv anlitades för att rätta till problemen. 

Avstängda profiler

Men det är inte den enda kritik som riktats mot Starladder under turneringen. Flera Twitchprofiler har fått sina konton avstängda för att de streamat majorn, däribland Erik ”fl0m” Flom och esportjournalisten Richard Lewis som varnades.

Detta trots att de endast visat spelet från spelklientens egen videofunktion GOTV där annonsörerna inte syns och kommentatorerna inte hörs. 

Starladder har delvis backat och meddelat att fl0ms avstängning kommer ”upphävas snart”. 

Men Starladder tas i försvar av förre Cloud9-spelaren Sean Gares på Twitter, som påpekar att det endast varit ett fåtal förseningar samtidigt som att de kommentatorer och experter som efterfrågades av fansen blev anlitade. Han hyllar också turneringsformatet.

https://twitter.com/vitalcsgo1/status/1167454555237494784https://twitter.com/Sliggycsgo/status/1166307369158086657