Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Storstjärnan avstängd efter sexistiskt utspel

Jehong ”Ryujehong” Ryu.
Foto: Twitch
Han var länge en professionell spelare i Overwatch League.
Foto: MARY ALTAFFER / AP TT NYHETSBYRÅN

Koreanske Overwatch-stjärnan Jehong ”Ryujehong” Ryu fällde flera sexistiska kommentarer under sin stream.

Nu har hans organisation Gen G valt att stänga av honom.

– Jag är personligen väldigt besviken på honom, säger Gen G-chefen Arnold Hur i ett uttalande.

Jehong ”Ryujehong” Ryu, 29, var tidigare ett av de allra största namnen inom Overwatch då han gjorde sig känd för sin dödliga pricksäkerhet med framför allt Ana. Nu har den tidigare stjärnan hamnat i blåsväder efter att flera av hans kommentarer fått stor spridning, skriver Dexerto.

Kommentarerna fällde han under sin stream den 16 januari då han spelade med en kvinnlig streamer. Ryujehong uppges bland annat ha kallat henne en ”jävla bitch” och påpekat att kvinnor inte borde avbryta män när de pratar.

Nu har han blivit avstängd av sin organisation Gen G på obestämd tid.

– Jag är personligen väldigt besviken på språket som användes under hans stream. Han gjorde fel, och det känns inte enigt med hans karaktär som alltid har varit omtänksam och godhjärtad, säger Arnold Hur, operativ chef på Gen G, i ett uttalande.

Uttalar sig själv

Ryujehong själv gått ut med ett uttalande efter händelsen.

”Från och med nu kommer jag lyssna på feedback på mina stream och chatten och utveckla dem vidare. Jag såg några meddelanden från folk som inte är mina fans och jag vill be dem sluta att elda på det hela”, skriver han enligt Dexerto.

Men han försvaras av kvinnan som kommentarerna riktades mot, då hon menar att det var en del av deras tongång sinsemellan. Hon menar att kritiken mot stjärnan är oförtjänt eftersom hon inte blivit upprörd över kommentarerna som fälldes.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

https://twitter.com/arnoldwh/status/1351603236138934272

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.