Största nyheterna och förändringar i NHL 21

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Bilder från trailern.
Foto: EA Sports

När NHL-säsongen drar i gång är fortfarande oklart – men från och med fredag 16 oktober finns möjlighet att lindra abstinensen med NHL 21.

Här är de största nyheterna och de utlovade förbättringarna i EA Sports nya version av det klassiska spelet.

Kallare och mörkare utomhus brukar betyda att EA Sports släpper sin nya version av NHL. Så är fallet även denna höst även om släppet, som sker något senare än vanligt, inte brukar komma så här tätt inpå att Stanley Cup avgjorts.

EA Sports säger sig vara ”inspirerade av superstjärnorna” och det nya spelet innehåller bland annat fyra nya drag att använda på isen. Nikita Kutjerovs ”no move deke” där pucken släpps under en dragning, Sidney Crosbys vallning mot baksidan av målburen, Matthew Tkachuks direktskott med klubban bakom ena skridskon och Andrej Svetjnikovs zorromål (precis, ett sådant som Nils Höglander bland annat bjudit på under JVM)

I NHL 21 tillkommer även nya sätt att ta sig förbi motståndaren. För den skicklige finns nu möjlighet att vrida på kroppen och smita förbi längs sargen, att valla pucken till sig själv via sargen eller att chippa den över motståndarens klubba. Något som med fördel kan användas om man vill göra livet surt för motståndare som föredrar att spela aggressivt på blålinjen.

NHL 21

Releasedatum: Fredag 16 oktober (13 oktober för de som köper ”NHL 21 Great Eight Edition”)

Plattformar: PS4 och Xbox One. Ingen version släpps till Playstation 5 och Xbox Series X, men det går spela NHL 21 på de nya konsolerna.

Omslag: Alexander Ovetjkin (som även var på omslaget 2007)

EA Sports utlovar förbättrad AI

EA Sports har lyssnat på kritiken och jobbat på att förbättra AI:n. Du ska nu kunna lita mer på dina AI-styrda lagkamrater, att de bättre anpassar sig efter vad du gör och tar bättre positioner. Åt andra hållet innebär det samtidigt även att dina AI-styrda motståndare steppar upp, där målet enligt EA Sports varit att göra AI:n ”svårare samtidigt som beslutsfattandet och reaktionerna blev mer realistiska”.

Det sker även förändringar i målvakternas rörelsemönster och positionering. Bland annat kan en målvakt som ser ut att vara bortgjord sträcka sig tillbaka mot rörelsen och fixa en så kallad ”highlight reel-räddning”.

Nyhet: HUT Rush 

HUT Rush är en sorts vidaregång av Hockey Ultimate Team, där du precis som i HUT bygger ditt eget lag utifrån spelarkort och sedan kan mäta din styrka online. Men i HUT Rush är det inte enbart antal mål som avgör vem som vinner, utan även hur du spelar. Ett system delar ut poäng utifrån hur snygga målen är, hur tacklingar sätts in och så vidare.

NHL 21 – nyheter i Be a Pro-läget

En av de största förändringarna sker i Be A Pro-läget, där du kan testa på livet som NHL-spelare både på och utanför isen samtidigt som du utvecklar din spelares egenskaper med de poäng du intjänar.

Här tillkommer ett nytt konversationssystem, där exempelvis dina uttalanden i medier eller din respons på en lagkamrats förslag påverkar lagsammanhållningen samt ditt förhållande till ledningen och till fansen – något som i sin tur påverkar hur du behandlas. 

NHL 21 – nyheter i Franchise-läget

I Franchiseläget sker största förändringen kring ”Trade Deadline”. När den närmar sig väljer du vilken väg din klubb ska gå – satsa mot slutspelet i form av köpare, bygga om inför framtiden som säljare eller ta en mellanväg. Det beslutet avgör sedan vilka erbjudanden du får från andra klubbar. Under själva Trade Deadline får du sedan se vilka spelare som är tillgängliga och vad andra klubbar är ute efter. Ett flöde visar vilka övergångar som blir klara – och det kan i sin tur påverka spelarmarknaden.

I Franchiseläget tillkommer även ”klubbregistret”, där du bland annat kan se historisk statistik och när dina spelare närmar sig klubbrekord i olika kategorier. 

NHL 21 – nyheter i World of Chel 

World of Chel får säsonger på sex till åtta veckor, som möjliggör ranking i var och ett av de fyra WoC-spellägena.

NHL 21 – bästa spelare

1) Connor McDavid, Edmonton Oilers, rating: 95.

2) Alexander Ovetjkin, Washington Capitals, 93.

3) Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins, 93.

4) Nathan MacKinnon, Colorado Avalanche, 92.

5) Leon Draisaitl, Edmonton Oilers, 92.

6) Nikita Kucherov, Tampa Bay Lightning, 92.

7) Victor Hedman, Tampa Bay Lightning, 91.

8) Brad Marchand, Boston Bruins, 91.

9) Patrice Bergeron, Boston Bruins, 91.

10) Johan Carlson, Washington Capitals, 91.

Övriga svenska på topp 50:

34) Elias Pettersson, Vancouver Canucks, 89.

39) Erik Karlsson, San Jose Sharks, 89.

50) Nicklas Bäckström, Washington Capitals, 88.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.