Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stora stjärnan vädjar: Sluta sexualisera mig

Här är de största stjärnorna på hela Twitch
Valkyrae.
Foto: Instagram / Valkyrae

Sexualiseringen av henne har fått henne att sluta lägga upp träningsvideor.

Det berättar Youtubestjärnan Rachell ”Valkyrae” Hofstetter under en sändning.

– Det finns en hel del väldigt äckliga människor, säger hon enligt Ginx.

Rachell Hofstetter, mer känd som Valkyrae, är en stor Youtubepersonlighet och delägare i i den stora e-sportorganisationen 100 Thieves. 

Nyligen fick hon frågan om varför hon har slutat lägga upp videor på när hon tränar.

Den 29-åriga amerikanen berättade då att videorna har sexualiserats så mycket att det stoppat henne från att lägga upp dem. Hon vädjar till sina fans om att sluta göra hennes videor och bilder till något ”snuskigt”.

– Det tog en lång tid att komma över det. Det finns en hel del väldigt äckliga människor, och så finns det de som gör en Reddit för att specifikt prata på ett snuskigt sätt om mina Instagrambilder, som mina träningsbilder, säger hon enligt Ginx.

”Finns värre saker än det”

Men trots nackdelen med att vara ett känt namn på Youtube så menar Valkyrae ändå att fördelarna med det väger upp det hela. 

– Det finns ännu värre saker än det. Men ärligt talat så har allt i livet fördelar och nackdelar. Det är bara en jättenackdel av att vara på internet, men det finns många fördelar. 

Hon är en av de största kvinnliga gamingstjärnorna på Youtube med 3,5 miljoner prenumeranter. 

Nyligen fick hon hård kritik för sina nya hudvårdsprodukter som skulle skydda mot det ”farliga blåa ljuset” från skärmar av olika slag. Påståendet att ljuset skulle vara farligt menade många inte hade någon grund.

Kritikstormen som följde ledde till att varumärket RFLCT lades ner och produkterna togs bort från de drygt 400 butikerna.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Lista: Så mycket tjänar världens sju största streamers

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.