Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stora gamingcentret öppnar upp i Malmö

Så mycket tjänar de svenska e-sportstjärnorna
Foto: Pressbild
Foto: Inferno Online

I december öppnar Inferno Online portarna i Malmö.

Det blir första lokalen utanför Stockholm för det stora gamingcentret.

– Med 20 års erfarenhet i bagaget kommer Malmö bli vårt bästa center hittills, säger Henrik Johansson, vd på Inferno Online, i pressmeddelande.

Inferno Online driver i dag fyra lokaler för gaming i Stockholm, varav den på Odenplan räknas som världens största gamingcenter enligt Guiness rekordbok.

Nu får Malmö ett eget center som första stad utanför Stockholm, meddelar Inferno Online i ett pressmeddelande. 

– Gaming som fenomen växer för varje år och Skåne och Malmö ligger i framkant. Vi vill bli den självklara samlingspunkten för det lokala communityt och en plats där folk i alla åldrar kan spela, umgås och ha roligt tillsammans. Med 20 års erfarenhet i bagaget kommer Malmö bli vårt bästa center hittills, Henrik Johansson, vd på Inferno Online.

Det är början på en planerad större expandering för Inferno Online, som utlovar fler lokaler runtom i Sverige framöver. Centret, som öppnar på Södergatan 14 i Malmö i december, kommer ha öppet sju dagar i veckan.

På helger och lov kommer även ”nattgibb” att hållas, där man kan spela med sina vänner även nattetid. 

– Vi tar ett stort ansvar för en trygg miljö och ett respektfullt beteende mellan spelare, både online och offline. Vi har även ett nära samarbete med polis, myndigheter och skolor för att Inferno Online skall bli en positiv kraft i samhället, säger Viktor Ekberg, affärsutvecklingschef Inferno Online.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.