Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor svensksuccé direkt i VM-spelet

Förenklat: Så fungerar League of Legends och VM-spelet
Foto: Riot Games
Rogue efter segern.Foto: Riot Games
Fnatic.Foto: Riot Games

Nu har årets största e-sportturnering inletts – och det blev en svensksuccé direkt.

Rogue stod för en kross i sin premiärmatch medan Fnatic vann mötet mot TSM.

– När jag såg draften tänkte jag att det var GG, säger Emil ”Larssen” Larsson efter Rogues seger.

Världsmästerskapet i League of Legends är i gång i Shanghai, och det blev en väldigt händelserik dag direkt. 

Favoriterna Top Esports tog en övertygande seger mot FlyQuest medan DRX visade sig starkare än Unicorns of Love.

I premiärdagens tredje match så var det dags för de första svenskarna att inleda Worlds-spelet, då Larssens och Finns Rogue tog sig an PSG Talon. Hongkong-laget fick en chock direkt när båda bot lane-spelarna i Rogue gankade Tank i mid lane redan level 1. Några minuter senare så kom de tillbaka igen och dök hans torn framgångsrikt.

”Tänkte direkt att det var GG”

PSG kom aldrig tillbaka in igen i matchen efter de tidiga aggressiva dragen. Det blev en jättekross för svensklaget som tog segern utan en enda death i laget.

– När jag såg draften så tänkte jag direkt att det var GG för vi fick Lucian och Evelynn som vi har spelat mycket i EU, säger Emil ”Larssen” Larsson efter segern i sändningen.

– Sen hade vi vår strategi med att level 1-ganka mid, och sen dök mot honom igen vilket fungerade väldigt bra. Så vår plan fungerade väldigt bra och vi smurfade draften.

På pappret så var PSG Talon den lätta matchen i gruppen som har kallats ”dödens grupp”. Här näst ställs Rogue mot två av favoriterna att ta hem Worlds: Damwon och JDG – som möttes senare på lördagen. Där blev det en storseger för koreanska Damwon.

Drömstart för Rekkles

Gen G vann sedan en dramatisk, jämn, match mot LGD innan det var dags för näste svensk att göra premiär i Worlds: Fnatic-storstjärnan Rekkles. Han ställdes direkt mot sin gamla rival Doublelift i TSM.

Det började bra för Rekkles som fick first blood efter en sen invade mot TSM:s red buff, men det var amerikanerna som hade övertaget tidigt under matchen. Det blev däremot jämnt. Väldigt jämnt.

Till slut så lyckades Fnatic dra ifrån efter att ha fällt Baron två gånger om och därefter så kunde européerna vinna premiären.

– Det var en berg- och dalbana för mig, först så vann jag en mot två och skrattade sönder mig och tänkte ”kolla, de försöker ganka mig”. Men sen dog jag och tänkte att jag måste fortsätta skratta för att inte visa att jag förlorat den mentala kampen, säger Fnatics top laner Bwipo efter segern.

Han berättar också om hur det har varit att leva i ”karantänbubblan” i Shanghai i två veckor inför Worlds.

– Allt som allt så var det ganska bekvämt för mig, och jag har nog min flickvän att tacka för det. Jag lyckades behålla mitt förnuft under karantän och förhoppningsvis fortsätter jag att prestera som i dag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.