Stjärnorna blåste sina fans på stora summor

Kay har sparkats av Faze Clan.
Foto: Youtube/Faze Kay
Hans yngre bror Jarvis straffas också.

Fyra stora namn anklagas för att ha blåst sina egna fans på stora summor och har straffats.

Samtidigt anklagas organisationen för att ha deltagit i bluffen.

– Hela Faze visste om det hela tiden, om du inte gillar det så stäm mig, säger Twitch-profilen Destiny. 

Faze Clan, en av världens största e-sportorganisationer, är ingen främling för kontroverser. Nu har en ny jätteskandal blossat upp. 

De fyra stora profilerna Kay, Jarvis, Nikan och Teeqo anklagas för att ha blåst sina tittare och fans på stora summor i en bedrägerihärva. Under sina streams har de manat sina följare att köpa kryptovalutan Save The Kids för att öka dess värde, varpå de själva sålde sina andelar.

Därmed sänkte de värdet på innehavet för de fans som föll för bluffen. Kay har nu sparkats av Faze Clan medan de övriga tre straffas med avstängningar. 

”Faze Clan hade absolut ingen inblandning i våra medlemmars aktivitet kring kryptovaluta”, skriver de i ett officiellt uttalande.

Faze Clan anklagas

Organisationen anklagas däremot av den stora Twitch- och Youtube-profilen Destiny för att ha haft kännedom om bluffen hela tiden.

– Hela Faze visste om det hela tiden, om du inte gillar det så stäm mig, säger han i ett klipp och fortsätter:

– Alla i laget visste exakt vad som händer, så det är roligt att de sparkar folk och säger ”vi hade ingen aning”. De är fulla av skit.

Den brittiske streamern Frazier ”Kay” Khattri, som sparkades, har uttalat sig om händelsen på Twitter.

”Jag trodde ärligt och naivt att vi alla hade chansen att göra en vinst men det var inte fallet. Jag frågade inte någon av mina lagkamrater i Faze och nu vet jag att jag borde gjort det”, skriver han.

https://twitter.com/FaZeClan/status/1410745951120101378

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.