Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnlaget tar titeln – efter alla missarna

Foto: Twitch
S1mple.
Foto: Twitch

Efter många misslyckanden så hände det till slut.

Nu kan Na'Vi titulera sig som Blast Premier-mästare i CS:GO – efter ny show av storstjärnan S1mple.

– Det var en fantastisk känsla, den bästa känslan du kan tänka dig, säger S1mple i sändningen efter segern.

Årets första stora turnering i CS:GO har avgjort och det blev en förlösande seger för ukrainska Natus Vincere – och superstjärnan Oleksandr ”S1mple” Kostyliev – som så många gånger fallit på målsnöret.

För danska världsettan så blev det däremot en blytung 0–2-förlust i den stora Blast Premier-finalen. Matchen inleddes på Na'Vis kartval Nuke där de efter en stark T-sida kunde vinna kartan med siffrorna 16–12. Mycket tack vare just S1mple som hade 29 frags och gjorde i snitt 105,9 skada per runda.

Det var också ukrainarna som inledde starkast på Inferno där de hade en övertygande 10–5-ledning i halvtid efter en period där bombsajterna tycktes vara helt igenstängda. 

S1mple hade show

Na'Vi vann sedan den följande pistolrundan efter en uppvisning av talangen Valeriy ”B1t” Vakhovskyi, 18, som har flyttats upp från akademilaget till turneringen. Astralis blev sedan totalt överkörda i den andra halvleken där de inte lyckades ta en enda runda.

Därmed är Natus Vincere mästare i Blast Premier efter en stor show av S1mple som också utsågs till turneringens MVP. Laget tar med sig hela 5 miljoner kronor hem.

– Det var en fantastisk känsla, den bästa känslan du kan tänka dig, säger S1mple i sändningen efter segern.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.