Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan: Valorant blir större än CS:GO

HeatoN: "Det här ingen CS-dödare!"
Michael ”Shroud” GrzesiekFoto: Mixer

Nya Valorant har spåtts bli en ”CS:GO-dödare”.

Nu ger streamingstjärnan Shroud sin sin på kampen mellan de två spelen.

– Förmodligen kommer Valorant köra om CS:GO, säger han under sin stream.

Michael ”Shroud” Grzesiek, 25, avslutade sin CS:GO-karriär redan 2017 och blev därefter det allra största namnet på Twitch innan han gjorde det uppmärksammade bytet till Mixer.

Där håller han nu till och har under den senaste tiden spenderat den mesta delen av sin tid till att spela nya Valorant – det hajpade spelet som slagit tittarrekord på Twitch.

Under sin stream så gav han sin syn på kampen mellan Valorant och Counter-Strike: Global Offensive. Han tror att det nya spelet kan konkurrera ut CS:GO.

– Jag tycker att det är ett mycket lättare spel att ge sig in i, mycket finare att titta på och känns lite mer casual. Counter-Strike är mer hardcore – i alla fall lite mer. Men man vet aldrig, kanske kan Source 2-grejerna som de planerar bli helt galet, vem vet, säger Shroud enligt Dexerto.

Känner sig pressade av Valorant?

Med ”source 2” så hänvisar han till speltillverkaren Valves planer på en ny spelmotor. Den gamla source-motorn, som CS:GO fortfarande använder, har förbipasserats av många nyare spel. Source 2 uppges släppas om två månader, då även CS:GO kan föras över till den nya spelmotorn.

CS:GO har under den senaste tiden kommit med flera uppdateringar. Många har spekulerat i att det beror på pressen från den nya konkurrenten, Valorant. 

Shroud är en av de som är inne på samma spår.

– Valve är så smarta. De vet att CS:GO är deras bebis och att de inte har haft någon konkurrent på åratal. Och de gjorde ingenting under de åren. När Valorant-betan kom så började de pumpa ut uppdateringar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.