Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan stängs av – anklagas för ofredande

Jimmy “Demon” Ho.
Foto: AFK Gaming

Den stora Dota 2-profilen Jimmy ”Demon” Ho har stängts av mitt under pågående kvalspelet till Dota Pro Circuit.

Han anklagas för sexuell ofredande efter sommarens stora Metoo-rörelse inom e-sporten.

Själv förnekar han samtliga anklagelser.

Under sommaren ägde en stor Metoo-rörelse inom e-sporten rum där mängder av fall av bland annat sexuellt ofredande rapporterades. En av de som hamnade i skottgluggen var amerikanske Dota-spelaren Jimmy ”Demon” Ho som anklagades av flera kvinnor.

Han uppges bland annat ha tvingat in en kvinna i ett rum och hållit för dörren medan han krävde en kyss. När hon bad om att bli utsläppt så fortsatte han att hålla för dörren medan han fortsatte att kräva en kyss, enligt kvinnan.

Demon själv har hela tiden nekat till anklagelserna.

Stängs av från turneringen

Nu meddelar Dota Pro Circuit att han stängs av från det pågående kvalspelet medan hans lag, Aristotle, har tagit sig till steg två av turneringen. Laget tvingas nu försöka hitta en ny femte spelare för att spela vidare.

Många inom Dota 2-scenen har reagerat på tajmingen för avstängningen, däribland den pensionerade stjärnan Peter ”PPD” Dager.

”Det här är för jävligt. Sorgligt skit från Beyond The Summit, jag är ledsen att det här händer dig Jimmy”, skriver han på Twitter.

Beyond The Summit-grundaren David ”Godz” Parker bad själv om ursäkt för tajmingen på Twitter och menade att det var ett misstag att stänga av Demon mitt under kvalet. Däremot hävdar han att det finns bevis som styrker anklagelserna, men som inte har offentliggjorts för att skydda kvinnorna.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

https://twitter.com/NADPCLeague/status/1348005642250768384

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.