Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnan slår tillbaka mot sexualiseringen

Här är de största stjärnorna på hela Twitch
Pokimane.
Foto: Twitch

Jätteprofilen Imane ”Pokimane” Anys är trött på att sexualiseras.

Twitchstjärnan slår tillbaka mot de som klipper ihop ”snuskiga” videor på henne.

– Ni har gått igenom år av mina sändningar för att klippa ihop stunderna, säger hon enligt Ginx

Imane Anys, mer känd som Pokimane, är världens största kvinnliga streamer på Twitch. Där livesänder hon när hon spelar spel som ”Valorant” inför sina 9 miljoner följare. 

Som en kvinna på Twitch har hon däremot tvingats stå ut med sexism och sexualiserats sedan hon började för ungefär åtta år sedan. 

Den kanadensiske 25-åringen berättade nyligen under sin sändning att personer har gått igenom år av hennes sändningar för att klippa ihop delar av dem som kan uppfattas som sexuella.

– Ni har gått igenom år av mina sändningar för att klippa ihop stunderna där jag sträcker ut tungan eller är arg för att jag dog, och klipper ihop dem för att få mig att se sexuell ut när jag inte var det alls, säger hon enligt Ginx.

”Det är inte okej”

Hon menar att de använder klippen som argument för att kunna sexualisera henne, för att hon enligt dem ”har gjort det själv”. 

Även om det hade varit sant så menar Pokimane däremot att de inte skulle ha rätten att sexualisera någon med ett Onlyfans-konto heller. 

– Det är inte okej att sexualisera någon annan på din plattform, säger hon.

Twitchstjärnan har haft ett tufft år hittills. Hon var nyligen central i en stor kontrovers som involverade plattformens största namn.

Den nya streamern Demarcus ”Jidion” Cousins uppmanade sina följare att göra en ”haträd” mot Pokimane. Det slutade med att han blev avstängd permanent från Twitch. Han försvarades däremot av den största profilen på hela Twitch – Ninja – vilket ledde till ett uppmärksammat storbråk mellan de två.

Lista: Så mycket tjänar världens sju största streamers

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.