Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnan fick covid: ”Så jävla patetiskt”

Här är de största stjärnorna på hela Twitch
Clayster.
Foto: Ginx Esports TV

Säsongspremiären i Call of Duty kritiseras hårt av en av dess största stjärnor.

Clayster vittnar om de osäkra förhållandena på turneringen.

”Väldigt glad att jag deltog på en betydelselös kickoff-turnering utan riktiga tester eller reglering”, skriver han på Twitter.

The Call of Duty League Kickoff Classic ses som en rolig turnering för att starta en ny säsong.

Men årets turnering får hård kritik av James ”Clayster” Eubanks, som spelar för New York Subliners. Två dagar efter tävlingen i Texas fick han covid-19, och han riktar kritik mot säkerheten på turneringen.

”Väldigt glad att jag deltog på en betydelselös kickoff-turnering utan riktiga tester eller reglering. Så jävla patetiskt”, skriver han på Twitter.

Många av spelarna som deltog berättar om de bristfälliga åtgärderna för att motverka viruset. Bland annat ska de ha bett om att spela utan publik, men det nekades av arrangören och de spelade i stället inför en fullsatt arena.

Enligt Clayster krävdes endast ett negativt test från spelarna inför turneringen, medan det inte fanns några regler för de fans som satt i publiken. Nu ska många av de som var på plats ha testat positivt.

”Vi gör oss själva, våra fans och de anställda en otjänst genom att tillåta de här slappa reglerna”, skriver Clayster.

Arrangören CDL har ännu inte svara på kritiken.

https://twitter.com/Clayster/status/1486060632260718598

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.