Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan: ”Det tar hårt på min familj”

Se premiären av SportExpressen E-sport med HeatoN • Hela programmet
Danny ”Zonic” SörensenFoto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Danny ”Zonic” Sörensen har lett Astralis till otaliga segrar – och miljontals inspelade kronor.

Nu kan 33-åringen vara på väg att överge tränarkarriären.

– Det tar riktigt hårt på familjen att jag reser så mycket, säger han till BT.

Danska Astralis är tidernas bästa Counter-Strike-lag och har bara i år dragit in nästan 17 miljoner kronor i prispengar. En stor anledning till framgången är hjärnan bakom laget: tränaren Danny Sörensen, 33, som är mer känd som Zonic.

Han berättar för BT att han överväger sin framtid, och kan komma att avsluta tränarkarriären för familjens skull.

Anledningen är det tuffa resandet som gör att han är ifrån sin fru och sina två barn stora delar av året för turneringar runtom i världen. Samtidigt så vill han däremot ge sina barn den barndom som han själv inte fick.

– Jag vill försäkra mig om att mina barn slipper tänka på om vi har råd med basala saker, som jag gjorde när jag var barn, säger han till tidningen.

”Vem vet vad min roll blir”

Zonic berättar att han kommer fortsätta som tränare så länge som hans fru ensam klarar av att sköta om deras två barn, vilket hon gör en stor del av året.

– I Astralis utvecklar vi ständigt hur vi gör saker, så vem vet vad min roll är om tre eller fem år. 

Även om hans roll i laget ändras framöver för att få mer tid över till familjen som är han däremot övertygad om att han fortsatt kommer jobba inom Counter-Strike. 

I den egna ungdomen så var Zonic på väg att gå en mörk framtid till mötes som kriminell, men räddades dels av Counter-Strike när han själv inledde en karriär som professionell spelare i början av 2000-talet.

Han är också väldigt tacksam till sin mamma.

– Jag är stolt över min mamma, att hon trots svåra förhållanden lyckades få tre förnuftiga barn redo för samhället. Att ha en förälder som tror på en och stöttar en, oavsett om du gör misstag, tror jag betyder allt.

Zonic har nyligen släppt självbiografin ”Hjärnan bakom Astralis”. Under måndagen så blir Astralis dessutom det första e-sportlaget att börsnoteras.

https://www.instagram.com/p/Bmkfi6-HnXB/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.