Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnan är borttagen – anklagas för våldtäkter

Benjamin Mendy.
Foto: JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Manchester City-stjärnan Benjamin Mendy anklagas för flera våldtäkter.

Nu har han också tagits bort helt från nya Fifa 22, skriver Eurogamer.

”Han har tagits bort i väntan på rättegång”, skriver EA Sports i ett uttalande.

På fredagen släpps nya spelet i den omåttligt populära Fifa-spelserien – men utan Manchester City-stjärnan Benjamin Mendy, vilket Eurogamer rapporterar om.

Bakgrunden är att han gripits av polis, misstänkt för fyra våldtäkter och ett fall av sexuellt ofredande. De misstänkta brotten ska ha ägt rum mellan oktober 2020 och augusti 2021. 

27-årige Mendy har enligt stämningsansökan attackerat tre kvinnor i sitt hem under perioden och kommer infinna sig i rätten under november. En av dem ska ha varit under 18 år. 

Sedan han greps har han också stängts av av Manchester City.

”Tagits bort i väntan på rättegång”

EA Games, som står bakom Fifa 22, bekräftar för sajten att spelaren har tagits bort.

”Medan Benjamin Mendy har tagits bort från trupperna för både Manchester City och franska landslaget, så har han i Fifa 22 också tagits bort från trupperna och kommer inte synas i Fifa Ultimate Team (FUT) och Ultimate Draft medan han väntar på rättegång”, skriver spelutvecklaren i ett uttalande.

Det är inte första gången som en spelare tas bort från spelserien. 

2019 blev den nederländska fotbollslegendaren Marco van Basten borttagen för att ha gjort en nazisthälsning under ett livesänt tv-program.

Rättegången mot Benjamin Mendy inleds den 24 januari, enligt BBC. Hans försvarsadvokat berättade tidigare att stjärnan hävdar sig vara oskyldig.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.