Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Startade haträd mot stjärnan – stängs av

Här är de största stjärnorna på hela Twitch
Imane ”Pokimane” Anys.
Foto: Twitch
Demarcus ”Jidion” Cousins.
Foto: Twitch

Han skickade sina följare för att överösa jätteprofilen Pokimane med hat.

Nu har Demarcus ”Jidion” Cousins stängts av permanent från Twitch.

– Vad jag gjorde var fel, säger han själv enligt Dexerto.

Imane ”Pokimane” Anys är ett av de största namnen på streamingplattformen Twitch, där hon livesänder när hon spelar titlar som ”Valorant” för sin enorma tittarskara.

Förra veckan började däremot både hon och hennes tittare få motta mängder med hat i chatten. Först trodde hon att det rörde sig om botar, men snart stod det klart vad det var som hade hänt.

En annan streamer, Demarcus ”Jidion” Cousins, hade skickat sina tittare på en ”haträd” mot den populära profilen. Det hände bara en dag efter att han fått verifierad status på Twitch, och han stängdes snabbt av i två veckor.

– Att jag inte gillar henne har inget att göra med hennes kön, men hur hon är som person, sa han då, enligt Dexerto.

”Hur ska jag bli bättre?”

Nu har Twitch däremot gett honom ett betydligt hårdare straff, då han själv meddelar att han blivit permanent avstängd från plattformen efter att ha brutit mot tjänstens regelverk.

Han själv menar att det inte är rättvist.

– Jag förtjänade en avstängning. Det är vad det är, jag bröt mot reglerna, säger han.

– Men jag känner att Twitch borde behålla avstängningen på 14 dagar, speciellt eftersom det är första gången, och inte låta externa faktorer avgöra. Vad jag gjorde var fel, men hur ska jag bli bättre nästa gång om jag inte får chansen?

Efter haträden visade flera stora Twitchprofiler sitt stöd för Pokimane, så som Mizkif, Myth och Jacksepticeye. Det tror Jidion spelade in i Twitch beslut att permanent stänga av honom.

https://twitter.com/Jidion6/status/1482852019572518917

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.