Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stängs av – anklagas för sexuella övergrepp

Sinatraa (mitten) med Jimmy Fallon.
Foto: The Tonight Show

Storstjärnan Jay ”Sinatraa” Won har stängts av i ett halvår.

Anledningen är att han ska ha vägrat hjälpa till i utredningen om sexuella övergrepp mot 21-åringen.

”Jag borde inte ha lovat något jag inte kan leverera”, skriver han själv i ett uttalande.

Han är en av de största e-sportstjärnorna i USA och var världens bästa Overwatch-spelare innan bytet till nya spelet Valorant – där han nu är en del av storlaget Sentinels.

Men de senaste månaderna Jay ”Sinatraa” Won han varit avstängd av såväl sitt lag som spelutvecklaren bakom Valorant, Riot Games. Detta efter anklagelser mot honom som riktats av före detta flickvännen Cleo Hernandez.

Bland annat ska han ha tvingat henne till sex under förhållandet.

Hon har polisanmält honom samtidigt som Riot har startat en egen utredning kring stjärnan. Den utredningen är nu klar och slutar med att Sinatraa stängs av i sex månader för att ha vägrat hjälpa utredningen – som inte har mynnat ut i varken en dom eller ett friande.

Han ska ha förvrängt fakta i utredningen, gjort falska uttalanden och inte samarbetat med utredarna, enligt Riot Games. Sinatraa hade tidigare lovat att dela med sig av en video på en händelse med flickvännen, som hon tidigare publicerade ljud från. 

Men nu har han ändrat sig, och menar att han inte längre har det.

”Efter vårt förhållande tog slut så frågade hon mig om jag kunde ta bort videon och jag hedrade det. Jag trodde aldrig jag skulle hamna i en sån här sits”, skriver han i ett uttalande.

Flickvännen inte tillfrågad i utredningen

I ljudklippet tycks det höras hur Sinatraa tvingar till sig sex trots att Cleo Hernandez ber honom sluta. Efter kommentaren från stjärnan har hon svarat i ett eget uttalande.

Där säger hon bland annat att hon aldrig bad honom ta bort videon, som hon själv har i sin ägo.

”Jag hade delat den om jag hade betts göra det, men det gjorde jag inte. Jag hjälpte utredningen så mycket som jag fick, men det var ärligt talat väldigt lite”, skriver hon.

Hon skriver också att hon inte accepterar några av Sinatraas ursäkter. Nu har Riot Games lämnat över händelsen helt och hållet till polisen som fortsatt utreder stjärnan.

Samtidigt inleder hans lag, Sentinels, snart den första internationella jätteturneringen i Valorant på Island utan honom.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Här är de fem bästa svenska Valorant-spelarna, enligt GLHF.gg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.