Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SportExpressen fortsätter satsa på e-sport med nytt tv-format

Peter Strömberg, Emil ”HeatoN” Christensen och Erik Askered gör ”SportExpressen E-sport”. Foto: Olle Sporrong

SportExpressen utökar sin satsning på e-sport.

På fredag lanseras ett nytt e-sportmagasin – med legendaren Emil ”HeatoN” Christensen som programledare och expert.

– Det känns väldigt kul att få vara en del av SportExpressens ambitiösa satsning på e-sport, säger HeatoN.

E-sporten fortsätter att växa explosionsartat.

Under 2019 slogs ett nytt rekord för prispengar i Dota2-turneringen The International, ett tittarrekord i VM-finalen för League of Legends höjder – och Counter-Strike-scenen såg flera höjdpunkter med bland annat svenska storlaget Fnatics comeback. Dessutom anordnades världens första VM i Fortnite där en svensk 16-åring blev mångmiljonär.

SportExpressen har under hösten utökat sin bevakning av e-sport med egna nyheter, bevakning av de stora turneringarna och intervjuer med några av Sveriges största e-sportstjärnor där bland annat reportaget om Olof ”Olofmeister” Kajbjer blev en stor succé

Nu utökar vi satsningen. 

På fredag är det premiär för ett nytt tv-magasin om e-sport i SportExpressen TV – med ingen mindre än legendaren Emil ”HeatoN” Christensen i studion. 

– Sveriges största e-sportprogram är tillbaka och jag vågar lova att det är bättre än någonsin, säger Emil Christensen.

– Vi kommer att leverera top content från den internationella e-sportscenen. Det blir highlights, analyser, kända gäster, unikt ”behind the scenes”-material och massa kul stories.

HeatoN: ”Unikt material”

Programmet kommer att sändas varje fredag i Expressens alla kanaler: på sajten, i våra tv-sändningar samt på Youtube och Facebook. 

– När vi nu utökar vår bevakning och satsning på e-sport så finns det inget bättre namn att förknippas med än HeatoN, säger SportExpressens tv-chef Martin Heinius. 

– HeatoN och hans gäng har gjort grym e-sport i tv-format tidigare. Tillsammans med dem ska vi göra det här programmet till det bästa inom e-sport någonsin. Vi har flera nya idéer på innehåll som känns spännande.

2020 kommer att bli ett spännande e-sportår med The International i Globen i Stockholm i slutet på augusti som den stora höjdpunkten.

– Det är viktigt för mig att e-sporten får den uppmärksamhet den förtjänar, även i de etablerade medierna. Det är så otroligt kul att samla det här e-sportgänget igen och att få göra det med SportExpressen känns väldigt spännande, säger HeatoN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.