Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelar med Bajens stjärna: ”Jävligt bra”

Valter Skarsgård.Foto: ROJA STUDIOS / STELLA PICTURES
Skarsgård spelar Call of Duty Warzone på sin Twitchkanal.Foto: Twitch
Vladimir Rodic.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Att Valter Skarsgård är en stor Hammarby-fan är ingen hemlighet.

Därför var det en drömmöjlighet när klubben ville anställa Twitch-profilen.

– Det var faktiskt jävligt kul, säger Skarsgård.

Den som följer Valter Skarsgård på sociala medier kan inte ha undgått hans stora passion för det grön-vita laget från Södermalm. Utöver skådespelarkarriären så har han blivit ett populärt namn på Twitch där han streamar olika typer av spel som League of Legends och Rainbow Six Siege. 

Streamandet har blivit en allt mer seriös hobby för Skarsgård. Så pass att Hammarby fick nys om det, och till slut bestämde sig för att höra av sig.

– Det var faktiskt jävligt kul. Det var min systers mans brorsa som skrev till mig på Instagram medan jag streamade att hans granne, som han är polare med, hade frågat om mig för Hammarby Esport. Så jag tänkte ”okej...”. Då tog jag kontakt med honom och frågade ”vad är det här” liksom. 

”Funkar väldigt bra”

Det slutade med att han anställdes av en av Sveriges största idrottsföreningar som klubbens officiella streamer. Han förklarar mer om vad det innebär.

– Jag är ambassadör för Hammarby så jag har med deras logga i streamen och gör reklam för klubben i min stream ungefär. Sen gör jag ju samarbeten med dem i samband med eAllsvenskan och åker på grejer och så där. Man ger och tar liksom, så jag tycker det har funkat väldigt bra hittills. 

Du är ju skådespelare primärt, så hur mycket tar du streamingen på allvar som karriär?

– Eftersom jag jobbar som skådespelare så har jag inget streamingschema att hålla mig till, utan jag streamar lite när jag kan. Mitt liv är ganska upp och ner, för plötsligt ska jag vara borta i två månader också. Jag streamar aldrig när jag filmar för då fokuserar jag på jobbet, säger han.

– När jag är hemma så tar jag det seriöst, det har blivit seriösare och seriösare ju längre man har hållit på. Det blir ju fler tittare och fler som engagerar sig och supportar streamen, så då vill man ju ge tillbaka. 

Han berättar att han streamat allt mer sedan coronaviruset började sprida sig, och det inte finns något annat att göra i det egna hemmet. Samtidigt så görs få filmprojekt just nu.

Spelar med Hammarby-stjärnan

Självkarantän som råder runtom i Sverige har påverkat tittarsiffrorna positivt.

– Jo men lite tror jag. Men det är också många som streamar så det blir ju hårdare konkurrens. Men jag tror det påverkar, absolut.

Vilket är ditt favoritspel att streama just nu?

– Jag skulle säga Call of Duty Warzone. 

Valter Skarsgård berättar att han under den senaste tiden har streamat en hel del tillsammans med Hammarbyspelaren Vladimir Rodic, som även han satt upp ett eget Twitchkonto.

– Jag skulle hjälpa honom att sätta upp det, men han blev lite otålig och fixade det själv. Han är jävligt bra på det.

Får du coacha honom?

– Alltså han är väldigt duktig, jag försöker styra upp lite taktiker men han är faktiskt väldigt bra och spelar en hel del. Så man ska inte underskatta honom när det kommer till datorspel. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.