Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spela Fortnite som ”The Mandalorian”

Nu kan du spela som ”The Mandalorian”.
Foto: Epic Games
Ett av spelets nya skins.
Foto: Epic Games
Colosseum tar plats på kartan.
Foto: Epic Games
Foto: Epic Games

Säsong fem av Fortnites andra kapitel är här.

Nu får det enormt populära spelet en helt ny karta och nya skins, vapen och ett battle pass. Bland annat kan du spela som ”The Mandalorian”.

Här är allt det nya i Fortnite.

Efter att Galactus fällts så har säsong fyra av kapitel två avslutats. Nu är säsong fem av Fortnite här. Bland annat får spelet en helt ny karta, som däremot har flera populära platser som återvänder från tidigare säsonger.

Alla de Marvel-inspirerade platserna försvinner nu, enligt Dot Esports. Nya platser som Colosseum, Hunter's Heaven och Stealthy Stronghold ersätter i den prisjägarinspirerade kartan.

Mandalorian-skin med ”Baby Yoda”

På temat så kommer också en av de nyheter som exalterar allra mest: spelare kan få ett Mandalorian skin – inklusive ”Baby Yoda” som en ”ryggsäck”. 

Att få tillgång till den är enkelt, för den som har pengar att spendera. Alla som köper Fornites nya ”battle pass” får den nämligen redan på level 1. Att få ”Baby Yoda” kommer däremot vara mer utmanande, då spelare måste uppnå nivå 100 i sitt battle pass för att få den.

Andra nya skins som kommer är bland annat en gladiator med namnet Menace och, hör och häpna, en pannkaksgubbe i full cowboyutstyrsel.

Ett annat skin som sticker ut är Mave, som är en hamnskiftande barbarisk krigare. Efter en uppgiftsläcka så uppges man också kunna spela som en tecknad kvinna som kan byta skepnad till en mangainspirerad cyborg med två svärd. 

Nya vapnen i Fortnite

Även vapnen och tillbehören i den nya säsongen är inspirerade av prisjägare, där spelare bland annat kan använda The Mandalorians jetpack från tv-serien för att flyga. Prisjägarens gevär går också att hitta och har fått namnet ”Amban Sniper Rifle” i spelet. Den kan användas både som skjutvapen och i närstrid.

Därtill har ett hagelgevär med namnet ”Dragons Breath” lagts till. Ett vapen som läckte redan för en tid sedan och enligt uppgifter kommer göra 70-140 kroppsskada och 83-175 huvudskada. Att ladda om tar strax över fyra sekunder.

I säsongens nya ”battle pass” får spelare också jaga ”bounties” – priser – för att tjäna pengar i spelet som kan spenderas på uppgraderingar eller att själva anlita andra prisjägare. 

Spelet får också en ny valuta: guldbrickor.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

https://twitter.com/HYPEX/status/1334013302431735809?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1334013302431735809%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdotesports.com%2Ffortnite%2Fnews%2Fnew-map-and-all-named-locations-in-fortnite-chapter-2-season-5https://twitter.com/HYPEX/status/1334002179728945152?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1334002179728945152%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdotesports.com%2Ffortnite%2Fnews%2Fnew-map-and-all-named-locations-in-fortnite-chapter-2-season-5

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.