Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Som att spela med Messi och Ronaldo”

Här tar f0rest ut sin drömfemma – av alla han spelat med
Håkon "Hallzerk" Fjärli.Foto: Youtube/Skärmdump
Svenska stjärnorna GeT_RiGhT och f0rest.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Norske jättetalangen Håkon ”hallzerk” Fjärli blir sista pusselbiten bland de svenska storstjärnorna.

Nu hyllar 19-åringen sina nya lagkamrater i Dignitas.

– Det är som att spela med Messi och Ronaldo, säger han till norska TV2.

Det har skett stora förändringar på den svenska Counter-Strike-scenen. Efter sju så lämnade Patrik ”f0rest” Lindberg sitt Ninjas in Pyjamas för att bli en del av den nya satsningen i Dignitas. Han återförenas där med sina forna lagkamrater Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund, Richard ”Xizt” Landström, Adam ”friberg” Friberg och Robin ”Fifflaren” Johansson – som tar rollen som coach och general manager.

De fem var ett av historiens mest framgångsrika CS:GO-laget i spelets begynnelse och vann bland annat en major.

Den femte spelaren i nya Dignitas blir AWP-spelaren hallzerk. Den 19-årige norsken ses som den största talangen som Norge har tagit fram på många år. 

”Känns otroligt”

Framöver så kommer han att omringas av de svenska legendarerna från NiP, och hyllar dem stort.

– Det är som att spela med Messi och Ronaldo, de är verkligen de största stjärnorna i spelet. Det känns otroligt, säger han till TV2 i Norge.

Adam ”friberg” Friberg är väldigt nöjd över att få spela med Hallzerk.

– Jag tror nästan att vi är mer glada över att ha fått med honom. Vi har spelat spelet så länge, så att få in en ung spelare med nya idéer och nya tankar om spelet är perfekt för oss, säger han.

Trots att Dignitas är en amerikansk organisation så kommer laget att ha sin bas i Sverige. De har redan påbörjat sin bootcamp för att vara redo för kvalificeringsturneringen till majorn i Rio senare i år.

TV: Se hela intervjun med Patrik ”f0rest” Lindberg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.