Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Solskjaers oväntade nya karriär – inom e-sporten

Solskjaer.
Foto: RUI VIEIRA / STELLA PICTURES
Asgeir Kvalvik, Jim Solbakken och Frank Spjelkavik.
Foto: Espen Solli

Ole Gunnar Solskjaer ger sig in i e-sporten.

Manchester United-tränaren har skrivit på för norska Ulti Agency, meddelar bolaget.

– E-sporten har blivit större än någon vågat förutspå för bara några år sedan, säger Solskjaer.

E-sporten växer i rask takt och nästa år förväntas 700 miljoner titta på fenomenet. En som inte vill missa tåget är Ole Gunnar Solskjaer.

Manchester United-tränaren har investerat i e-sportbyrån Ulti Agency tillsammans med fotbollsagenten Jim Solbakken. 

– E-sport sprider glädje världen över. Det är spännande och Ulti Agency är ett företag med stora planer. De handlar om att se spelare och ge dem en chans, säger Solskjaer i ett uttalande.

Byrån startades under pandemin, för lite över ett halvt år sedan, med målet att ta erfarenheten från fotbollen till e-sporten för att verka som agentur till professionella spelare. Ulti Agency har redan värvat flera spelare.

Solskjaer äger nu 12,5 procent av företaget genom sitt bolag Grip Management AS. 

Svenske tränaren ingår i byrån

Ulti Agency har öppnat ett kontor i Seattle i USA och planerar att öppna upp dörrarna även i Asien och Sydamerika i framtiden.

– Vi är överlyckliga över att ha Ole Gunnar och Jim ombord. Det här är ett bevis för e-sporten. De har erfarenheten, engagemanget och kunskapen för att pusha Ulti Agency framåt och hjälpa att definiera hela vårt fält, säger Asgeir Kvalvik, vd.

Byrån har redan flera stora namn inom e-sporten i sitt stall. Däribland svenske Jonatan ”Devilwalk” Lundberg, som vunnit majorturneringar i CS:GO både som spelare och tränare. I dag tränar han Funplus Phoenix.

Även spelare som Jkaem, Hallzerk och H4rre ingår i Ulti Agency.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.