Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Snittade 23 000 000 tittare – under Worlds

Highlights: Allt det bästa från VM-finalen i League of Legends
Svenske Rekkles under VM-spelet.
Summoner's Cup
Foto: REUTERS/Johanna Geron.© Bildbyrån

Årets VM-spel i kinesiska Shanghai blev det mest sedda någonsin i League of Legends.

Som mest tittade hela 46 miljoner på sändningarna.

Det slutade med att koreanska Damwon Gaming vann VM i League of Legends efter en finalseger mot kinesiska hemmahoppet Suning i Shanghai. Nu meddelar Riot Games att tillställningen blev en stor tittarsuccé.

Worlds snittade 23 miljoner tittare per minut på de 21 olika plattformar som mästerskapet sändes på – i 16 olika språk. Det gör det till den största tittarsiffran någonsin för ett League of Legends-evenemang och tvåa är fjolårets ditto som nådde siffran 21,8 miljoner.

Som mest tittade hela 46 miljoner på sändningarna. 

Enligt Esports Observer krossade League of Legends många andra av e-sportens största finaler under året. Overwatch League-finalen snittade 1,55 miljoner tittare i minuten och finalen i Call of Duty League hade endast 206 000.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Sveriges 7 bästa League of Legends-spelare någonsin

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.