Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Snacksföretaget satsar jättesumma på e-sport

Jan Pieter Schretlen, vd Jack Link’s EMEA.
Jack Link's samarbetar med Fnatic.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Ett sjusiffrigt miljonbelopp – i brittiska pund.

Så mycket kommer Jack Link's, en jätte inom proteinsnacks, att spendera på e-sporten i Sverige och övriga Europa.

– Vi vill vara en riktig partner, stödja spelarna på alla plan och bygga relationer både i riktiga tävlingar och på amatörnivå, säger Jan Pieter Schretlen, vd Jack Link's EMEA.

Proteinsnacksföretaget Jack Link's, som producerar jerkykött, kommer ha en stor närvaro inom e-sporten under året. Redan 2019 inledde företaget ett partnerskap med Fnatic, vilket blev en försmak för vad som komma skall.

Nu meddelar Jack Link's att företaget kommer spendera ett sjusiffrigt belopp i brittiska pund på e-sporten under 2021, där samarbetet med Fnatic kommer vara en stor del av satsningen. Förhoppningen är att etablera sig som det självklara valet för proteinsnacks för spelare och fans.

– Vi vet att de som konsumerar våra produkter brinner för vad de gör. Tävlande inom e-sport utgör inget undantag. Att tävla online går snabbt och man måste vara på topp för att prestera och vinna både som nybörjare och på elitnivå. Jack Link’s kan hjälpa spelare att nå sin fulla potential med högkvalitativt och proteinrikt matintag som behövs för att orka prestera under långa hårda spelpass, säger Jan Pieter Schretlen, vd Jack Link’s EMEA, i ett pressmeddelande.

Syns på Fnatics matchtröjor

Jack Link's meddelar att man kommer sponsra flera av de största e-sportturneringarna under året. Varumärket kommer framöver att synas på Fnatics matchtröjor efter att ett flerårigt avtal har skrivits på, enligt Esports Observer

E-sportorganisationen hoppas på att partnerskapet kommer hjälpa spelarna att behålla fokus under långa träningspass.

– Vad gäller näring uppmanar vi aktivt våra spelare en kost som förbättrar deras prestationer i tävlingar med hård konkurrens. Att erbjuda dem snacks är otroligt viktigt beaktat hur långa och intensiva spelpassen kan vara, säger Neil Walker, partnerskapschef Fnatic.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.