Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällagets kross mot ”historiens bästa lag”

I senaste ”Sportklubben” hamnar en helt enastående fotbollsmatch på listan. ”Hur hinner man ens göra åtta mål?”
Foto: Twitch/ESL
Foto: Twitch/ESL
Foto: Twitch/ESL

Skrällaget Evil Geniuses krossade tidernas bästa lag inför hemmapubliken.

De tar därmed sin första grand slam-seger.

Det amerikanska skrällaget från majorn – som då hette NRG – inledde ESL One New York-finalen på Barclays Center i ett rasande tempo. Direkt på pistolrundan på Inferno så stormade de fram mot tidernas bästa lag, som aldrig tyckte återhämta sig efter chockstarten. 

Evil Geniuses vann kartan med 16–3 samtidigt som Astralis-spelarna var märkbart irriterade. Även Dust2 gick till det talangfulla amerikanska laget (16–12). Astralis skulle behöva vinna på EG:s paradkarta Train för att hålla sig kvar i matchen. 

Det blev en jätterysare.

Lagen var oskiljaktiga och övertid krävdes för att skilja dem åt, efter en stark sen upphämtning av danska Astralis. Övertiden blev sedan dubbel övertid. Till slut vann danskarna kartan och höll sig kvar i matchen.

”Det är absurt”

Nu återstod i stället en enormt tuff uppgift för amerikanerna då klassiska Nuke var den fjärde kartan. Där vann Astralis historiska 32 raka matcher.

Men EG inledde oerhört starkt på den svåra T-sidan. 

– Det är absurt. Det är Astralis på Nuke och EG leder med 8–1, utbrast kommentatorn Alex ”Machine” Richardson.

Astralis hämtade däremot igen till 7–8 inför sidbytet. Men EG växlade upp och vann kartan och därmed matchen mot historiens bästa CS:GO-lag med 3–1.

– Det här är bara början för oss, vi har mycket mer att visa, säger Tarik ”Tarik” Celik i sändningen efter segern.

Det nybildade laget lyckades med konststycket att både undvika danskarnas kända granatanvändande samtidigt som de vann en stor majoritet av en mot en-duellerna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.