Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Simuleringen visar: Han vinner formel 1

Här tar Max Verstappen F1-segern i simuleringen
Max Verstappen.
Foto: ANDREJ ISAKOVIC / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Lewis Hamilton.
Foto: ANTONIN VINCENT/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK / ANTONIN VINCENT/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
Foto: EA Sports

I helgen avgörs rysaren i formel 1 i Abu Dhabi.

EA Sports har genomfört en simulering – som förutspår vinnaren.

– Max och Lewis har gett oss några av de mest dramatiska race vi någonsin sett i formel 1, säger franchisedirektören Paul Jeal i ett pressmeddelande.

I helgen körs Abu Dhabi grand prix 2021, där säsongens formel 1-vinnare ska koras efter en rysarsäsong mellan stjärnförarna Lewis Hamilton och Max Verstappen.

Men vem av dem kommer stå högst upp på pallen när asfalten svalnat?

Det har EA Sports försökt ta reda på genom att simulera helgens race i F1-spelet. Den förutspår att Max Verstappen kommer stå som segrare efter att ha tagit pole position i kvalet. Han leder sedan hela vägen in i mål, trots Hamiltons ivriga försök att ta sig förbi.

– Vi kunde inte ha hoppats på en bättre avslutning på säsongen, och nu avgörs allt i en slutlig showdown för titeln, säger Paul Heal, franchisedirektör på Codemasters, i ett pressmeddelande.

– F1 2021 tillåter spelarna att tävla som sina racinghjältar och vi uppmanar alla att dela sina Abu Dhabi-highlights med våra sociala medier innan det avslutas på söndag.

Spelet är ett av de som nominerats till Årets sportspel i Game Awards som snart går av stapeln. Därför finns ”F1 2021” till reducerat pris under helgen. 

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Så mycket tjänar de svenska e-sportstjärnorna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.